În unele bărbi se găsesc mai mulți microbi decât într-o toaletă publică

Stăteam în buricul turistic din Istanbulul, într-un boutique hotel. Aproape în fiecare dimineață, după ce luam micul dejun pe acoperiș și înainte să pornim spre moschei la pas, mă prindeam în atmosfera frizeriei de vizavi. Scria Barber pe geam și mereu era câte un bărbat pe scaun la ferchezuit. Cu toate că nu eram eu cea căreia i se făcea masaj facial, aproape că simțeam prosopul umed și fierbinte pe față, spuma fină, lama care retează firele tari și groase, crescute în aceeși direcție toate, after-shave-ul sau apa de colonie. Îmi imaginam arome și senzații.

Mi-am amintit de toate astea stând în fața noului salon Gett’s Color Bar Salon din Plaza România. Sigur că erau mai multe doamne decât domni. M-am întrebat cât la sută dintre bărbații din țara noastră au grijă de tenul lor, de bărbile lor, de ei, în general. Câți merg la barber ca ritual și ca formă de respect pentru ei înșiși? Ca să îmi mai domolesc curiozitatea am stat de vorbă cu specialiștii de la Gett’s și am aflat că rețeta de succes pentru un ritual de îngrijire facială se bazează pe servicii și produse de calitate.

 

Produsele de îngrijire pe care le alegi trebuie să fie destinate tipului tău de piele

Dacă ai un ten predispus la acnee, caută produse de curățare hidratante fără ulei sau noncomedogenice, deoarece acestea nu înfundă porii. Dacă ai piele sensibilă, utilizează produse ușoare, fără parfum. Cele parfumate îți usucă și îți irită pielea. 

În rest, ai grijă la produsele cu ingrediente necunoscute, pentru că multe dintre acestea conțin arome care pot dăuna tenului. Mai mult decât atât, cremele cu factor de protecție solară sunt importante în orice sezon și nu ar trebui să lipsească din ritualul zilnic de îngrijire.

 

Așadar, regulile de bază de îngrijire facială nu diferă de la femei la bărbați. Daaaaar, cum este bine să își îngrijească tenul băbații cu barbă? Porțiunea de piele de sub barbă mai ajunge să fie hidratată, curățată sau este iritată? Este igienică barba?

 

Cum își mențin bărbații o barbă curată?

Felul în care îți îngrijești părul facial spune multe despre tine, iar percepția celor din jur se poate schimba în funcție de asta. Oamenii de știință au evidențiat și faptul că în barba unui bărbat se ascund o mulțime de bacterii. Mai mult decât atât, în unele bărbi se găsesc mai mulți microbi decât într-o toaletă publică. Bineînțeles, acest lucru depinde și de atenția pe care o are purtătorul ei pentru igiena personală.

Depinde foarte mult însă și de stilul tău general, dar mai ales de fizionomie. Forma feței este unul dintre cei mai importanți factori atunci când te hotărăști să-ți lași barbă. Există numeroase ghiduri care te ajută să afli ce tip de barbă ți se potrivește, așa că, dacă te-ai hotărât să dai o șansă look-ului mai rough, vei afla mai multe despre tipurile de bărbi și legătura lor cu fizionomia ta consultând un specialist în domeniu și folosind produsele de la Barber mind. Te așteptăm la Gett’s Man pentru a-ți menține barba îngrijită și un look potrivit fizionomiei tale.

Presupunând că sunt mulți bărbați care au grijă de tenul lor, am vrut să aflu de la specialiști care este diferența dintre bărbieritul acasă și cel de la salon.

Bărbieritul și îngrijirea bărbii la salon în comparație cu cea de acasă, ține de două mâini profesionale venite din exterior.

Corect și aș mai adăuga produse profesionale adaptate tipului de ten, parcurgerea tuturor etapelor ritualului de îngrijire și, mai presus de toate, masajul. Oh, da, masajul.

Eu nu am bărbați cu barbă în familie, așa că mi-ar plăcea să aflu de la voi, cei cu barbă, cum aveți grijă de ea? Aici, la comentarii 😊.

Text: Ana Nicolescu

Foto deschidere: Pexels.com

Foto text: Gett’s Salons

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.