Știri
Leave a comment

Indicii despre arta, program de arta pentru copii de 6-10 ani in Muzeul Vasile Grigore

De Dragul Artei lanseaza programele de educatie creativa Indicii pentru arta pentru copii de 6-10 ani in primitorul Muzeu Vasile Grigore pictor si colectionar (str. Maria Rosetti, nr. 29).

Derulate pe parcursul urmatoarelor 6 luni, programele isi propun sa ofere copiilor ocazia de a descifra ce este arta in cele mai subtile si atractive aspecte. Luna ianuarie incepe cu o tema introductiva despre arta, despre procesul de creatie si despre receptarea operei de arta, pentru ca pe parcursul urmatoarelor teme sa le fie dezvaluit copiilor ce sunt pictura, sculptura, grafica, artele decorative, arhitectura, la ce folosesc ele, cum se deosebesc si ce tehnici exista pentru a le pune in practica.

Programele se vor desfasura de doua ori pe luna, sambata si duminica si vor fi sustinute de Ana Maistru, ea insasi artist plastic. Programarile sunt absolut necesare si se fac numai in saptamana programului la emailul: oana@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).

Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 40 lei/copil (parintele are acces gratuit), 50 lei/doi frati (parintele are acces gratuit), 60 lei/ trei frati (parintele are acces gratuit)..

In luna ianuarie programele se desfasoara dupa urmatorul orar:
• Sambata, 26 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Sambata, 26 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani;
• Duminica, 27 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Duminica, 27 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani.

Scopul acestui prim program este familiarizarea copiilor cu notiuni legate de artele plastice. Personajul gazda al programului  este un critic de arta imaginar ce si-a pierdut memoria si este in cautarea unor  adevaruri fundamentale despre arta. Ajutorul copiilor este esential pentru ca personajul sa recupereze amintirile pierdute, pretext pentru a investiga trasaturile fiecarui tip de arta: pictura, sculptura, grafica, arte decorative. Atelierul din cadrul programului va consta in gasirea drumului de la un desen la o pictura, prin completarea unei compozitii care are drept model o pictura a artistului Vasile Grigore.

De dragul artei isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.  Pentru oferta completa de programe, vizitati www.dedragulartei.ro

Comunicat de presa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree