Invitatie la seminarul Totul despre embolizarea fibromului uterin

Aproximativ 40% din femei sufera de fibrom uterin, sustin medicii de specialitate. Principala cauza a acestei afectiuni este dezechilibrul hormonal care apare dupa varsta de 35 de ani.
Fibromul poate fi unic sau pot exista mai multe fibroame in acelasi uter. Dimensiunile pot varia de la un milimetru la 20 de centimetri, iar formatiunea se poate dezvolta in orice regiune a uterului. Cel mai frecvent semn al aparitiei unei formatiuni de genul fibromului este hemoragia, care poate sa ia aspectul unor menstruatii ce devin foarte abundente si mai lungi, eventual cu aparitia unor cheaguri sau a unor sangerari intre menstruatii.

 

Marea majoritate a pacientelor cu fibrom uterin merg la medicul ginecolog atunci cand prezinta simptome cum ar fi sangerari abundente, urinat frecvent, balonare, durere la ciclu etc.

Ce este embolizarea uterina?

Embolizarea uterina este o metoda relativ noua, nechirurgicala, de terapie a fibroamelor uterine. Ea consta in astuparea vaselor de sange care alimenteaza fibroamele – arterele uterine. Ca urmare, se produce resorbtia acestor fibroame, uterul revine la dimensiuni normale, iar simptomatologia dispare. Interventia chirurgicala nu mai este necesara! Embolizarea prezina numeroase avantaje:

  • fara anestezie generala
  • fara taieturi, cicatrici, fara complicatiile chirurgiei
  • se pastreaza integritatea anatomica si functionala, inclusiv fertilitatea pacientei
  • spitalizare de numai o zi
  • reluarea activitatii obisnuite in cateva zile de la interventie
  • tratament eficient: peste 90% dintre pacientele tratate s-au declarat satisfacute de rezultatul obtinut
  • embolizarea este eficienta si in cazul polifibromatozei.
Avantajele embolizarii

Printr-o singura interventie sunt tratate toate fibroamele indiferent de numarul si de localizarea lor. Tratamentul prin embolizare prezinta avantaje incontestabile. In primul rand, permite mentinerea intacta a uterului, ceea ce duce la pastrarea sau recastigarea capacitatii de a avea copii. In timpul interventiei nu exista nicio incizie la nivelul uterului sau a abdomenului, ceea ce presupune o recuperare mai rapida, cu o spitalizare de numai o zi. Peste 95% dintre paciente s-au declarat pe deplin multumite de rezultatele terapiei prin embolizare.

Invitatie la seminarul Totul despre embolizarea fibromului uterin

Avem deosebita placere de a va invita la seminarul ”Totul despre embolizarea fibromului uterin“, ce va avea loc vineri, 15 iunie 2012, incepand cu ora 18.00, la Cafeneaua Bratianu (str. Doamnei, nr. 9, sector3 3 ). Evenimentul este realizat in colaborare cu consultaclick.com si Clinica Hemodinamic si beneficiaza de sustinerea partenerului nostru traditional, deputatul colegiului 22 din Bucuresti, Alina Gorghiu. Printre lectorii prezenti in cadrul evenimentului, va participa dr. Rares Nechifor, medic specialist radiodiagnostic, in cadrul Centrului Medical Hemodinamic.

 

In cadrul evenimentului va avea loc si o sesiune de interpretari ale ecografiilor gratuita, pentru participantele care vor dori o opinie din partea domnului dr. Rares Nechifor.

 

Pentru participarea la eveniment, precum si pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati urmatoarele persoane, cu mentiunea ca data limita de inscriere este 14.06.2012:

 

Lidia Constantinescu – 0729.988.788 – lidia.constantinescu@gmail.com
Clinica Hemodinamic – 0727.738.119 – office@hemodinamic.ro
Alexandra Bogdan – 0729 806 313 – alexandra.bogdan@ospv.ro;

Comunicat de presa, Sursa aici

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.