Uncategorized
Leave a comment

La Clubul Equestria, copiii invata sa se imprieteneasca cu caii

Distantarea progresiva de natura si de ritmurile ei firesti, care este sinonima cu dezvoltarea urbana, are efecte nocive pe termen lung, semnalate insistent de specialistii pediatri. De aceea, revenirea copiilor la natura este benefica pe toate planurile: fizic, psihic si emotional. O oaza de relaxare la marginea Bucurestiului, departe de vacarmul Capitalei, este Clubul de echitatie Equestria, din zona Snagov, unde cei mai mici calareti pot invata dragostea pentru cai, dar si o postura eleganta, o atitudine demna si empatia cu mediul.

 

Dr. Ozana Moraru, unul dintre proprietarii Clubului de echitatie Equestria si o pasionata calareata ea insasi, explica avantajele acestui sport nobil si relatia solida care se infiripa in timp intre copii si cai: „Relatia cu calul ii invata pe copii sa fie responsabili inca de mici – sa aiba grija de fiintele din jurul lor si sa iubeasca toate animalele. Echitatia este unica prin aceea ca imbina miraculos de armonios sportul, miscarea in aer liber si natura, cu dragostea pentru animale – in general, si pentru cai – in special. Ce-i drept, echitatia nu este un sport de echipa in adevaratul sens al cuvantului, dar este un sport de “echipa in doi”, in care ambii parteneri se cunosc, se ajuta, se ingrijesc si se respecta reciproc. Prin aceasta, echitatia ne face mai responsabili, pentru ca il avem in grija si pe El, Calul – companionul si co-echipierul nostru. Pe de alta parte, fiind un sport care se desfasoara in aer liber, ofera multiple beneficii pe care le are orice activitate sportiva practicata in natura. In plus, echitatia dezvolta muschii abdominali, muschii spatelui si pe cei ai gambelor, mentine o respiratie regulata si dezvolta echilibrul fizic si, nu in ultimul rand, si pe cel psihic “.

 

 

Fiinte enigmatice, cuminti si rabdatoare, caii devin in timp adevarati prieteni si parteneri ai celor care ii incaleca si ii ingrijesc, prietenia lor fiind de nepretuit!

 

La clubul Equestria inveti acest lucru, datorita atmosferei de calm si liniste in care se lucreaza, dar si datorita programelor diferite pe care clubul le ofera, programe adaptate varstei si preocuparilor fiecaruia. De exemplu, o sectiune aparte a clubului este rezervata copiilor, prin programele variate specifice varstei lor, dar si prin caii pusi la dispozitie “micilor calareti”: cai cuminti, docili si prietenosi. Un loc aparte il ocupa poneii clubului, printre care foarte populara este Minny. Cabalinele de la Equestria poarta nume de legenda ca Oliver, Platon sau Waerle, si sunt bucuroase sa aiba noi prieteni, mici sau mari.

 

Alaturi de acestea, elevii clubului invata primii pasi calare, primele notiuni de echitatie, dar si pasi mai avansati, mergand pana la dresaj si sarituri peste obstacole! Insa, pentru orice lectie de echitatie e nevoie de un echipament minim obligatoriu: toca, vesta de protectie speciala pentru echitatie (recomandata in special copiilor), incaltaminte cu varful si calcaiul acoperite (ghete), sosete de calarie, pantaloni lungi.

 

Lectiile de echitatie se desfasoara in prezenta unui instructor, iar calul este ales in functie de temperamentul pe care il are, dar si de varsta si de experienta elevului.

 

Pentru fidelii clubului, Equestria are si o promotie speciala: la 10 lectii de calarie se ofera discount de 10% per lectie, plus o lectie gratuita.

 

Clubul este gazda a numeroase  excursii pentru scolari, care includ prezentarea cailor si a raselor de cai, plimbari calare cu frumosii cai ai clubului, vizitarea boxelor si notiuni de baza despre ingrijirea cailor, pe langa activitati diverse, specifice copiilor: jocuri sau experimente scolare, bicicleta, dansuri, desene, loc de joaca – balansoar (in forma de caluti!), tobogan, saltea, si altele.

 

Pe langa cai, “menajeria” Equestria include si alte fiinte pufoase si tandre cu copiii: iepurasi, ieduti, pauni, caini si pisici.

 

Club de echitatie EQUESTRIA:
Str. Hipodromului FN, Sat Tancabesti
Comuna Snagov, Judetul Ilfov
Tel/Fax: (0)31 5005140
Tel: (0)733 727617
E-mail: ozana@eye.ro
tudor.topor@equestria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree