Mama mea e cea mai perfecta dintre toate mamele perfecte din lume. Lansare Gloria și unicornul magic

Uneori simt că fiecare om are un strop de magie în inima lui. Alteori, sunt convinsă că într-adevăr așa și este. Aici nu este vorba despre nicio poveste. Ci doar despre viața așa cum este ea. Miraculoasă. Pentru că noi suntem magici. Și suntem așa pentru că putem să iubim, să oferim iubire (de multe feluri), să primim iubire, pentru că ne putem scrie destinul prin ceea ce facem, ceea ce gândim și ceea ce intenționăm. Pentru că suntem creatori în miniatură, ne creăm pe noi, ne descoperim trăind experiența vieții.

În drumul meu prin viață simt că magia și iubirea îmi sunt din plin în inima mea. Ce e în plus, aleg să dăruiesc. Uneori mă gândesc că este un act ușor egoist pentru că atunci când dau simt că primesc, deci iată cum magia și iubirea se întorc la mine ca un bumerang. Și e atât de bine.

 

Mamele împreună pentru o cauză umanitară

Încă din primăvara anului 2015, am vrut să avem o campanie de Crăciun la Parenting PR în care să implicăm numai mame și beneficiarii să fie copiii și părinții acestora. Ne-am gândit să implicăm mame bloggeri împreună cu care să scriem, în urma unui brainstorming, o poveste, iar banii din vânzările poveștii să se ducă spre o cauză umanitară.

 

Am scris o poveste despre o soră mai mare

Astfel că împreună cu Laura Frunză, Tily Niculae, Miruna Mărgarit, Monica Popescu (jurnalist Itsy Bitsy) și cu mine am compus şi am înregistrat povestea în spiritul Crăciunului. Și pentru că Gloria avea nevoie să fie și vizuală, cea care a desenat-o atât de sensibil, cu steluțe în ochii turcoaz, este Ema Stanca Macovei, de care sunt extrem de mândră pentru că este sora mea și a făcut o treabă minunată. Dacă vă spun că este la primul său proiect de ilustrație mă credeți? 

gloria

 

Un brand cu viziune umanitară și inimă luminoasă

Smartbox family a fost dispus să găzduiască povestea pe audioparenting.ro, să obțină toate formele legale pentru ea și să doneze banii din vânzări. Nu e puțin lucru să pui la dispoziție tot ce ai ca logistică, plus banii din vânzări. Admir deschiderea și dăruirea lor. A fost mult suflet pus în acest proiect, multe mailuri, multe telefoane, mult efort. Asociația Unu și Unu, singura asociație de părinți din România care luptă pentru drepturile prematurilor, a fost încântată să primească ajutorul nostru.

 

Itsy Bitsy a fost de partea noastră și a copiilor născuți prematur

Itsy Bitsy ne-a fost partener de nădejde atât sufletește, cât și profesional: am înregistrat povestea la ei în studiouri, apoi a fost montată tot acolo, cu oameni buni și mărinimoși. Mai mult, o să tot auziți spoturi de promovare pe acest post până în ianuarie.

Adrian Ciocodan, Smartbox family
Adrian Ciocodan, Smartbox family

 

O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur

Și încet încet, brand-ul de audiobook-uri de parenting a lansat campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur, o campanie menită să strângă fonduri pentru copiii prematuri cu ajutorul poveştii „Gloria şi unicornul magic”. Banii obţinuţi în urma vânzărilor şi descărcărilor audiobookului vor merge la Asociaţia Unu şi Unu.

gloria
Diana Gămulescu, Asociația unu și Unu

Povestea vorbește despre Gloria, care simte că dragostea pe care i-o ofereau părinții ei s-a evaporat de când Petru, fratele ei, a venit pe lume. Așa că fetița de 6 ani se hotărăşte să plece de acasă în cautarea altor părinţi. Aventura sa îi va ţine pe ascultători cu sufletul la gură, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.

 

Ce spun psihologii despre poveste

Alina Ciocodan, psiholog Smartbox family explică rolul terapeutic al poveştii „O poveste ne oferă, şi nouă şi copiilor, o oglindă pentru ceea ce trăim. O ocazie pentru a descoperi şi exprima ceea ce simţim, gândim, şi ceea ce simte şi gândeşte celălalt. Copiilor le este mai uşor să abordeze subiecte dificile cu ajutorul poveştilor – iar venirea pe lume a unui frate mai mic este o experienţă dificil de asimilat şi gestionat pentru orice copil. Povestea este un punct de pornire pentru a înţelege ce aşteptări are copilul, cum interpreteaza ceea ce i se întâmplă, cum integrează noua experienţă. Văd povestea ”Gloria şi unicornul magic” ca un moment de conectare între părinte şi copil. Un moment de intimitate emoţională, în care fiecare poate exprima şi teama, şi nevoile, şi speranţele, şi toate sentimentele şi gândurile legate de experienţa trăită împreună.

 

Povestea Gloriei poate fi o ocazie de a repara ceea ce poate, în goana zilelor, am pierdut fără să ne dăm seama – relaţia de siguranţa dintre noi, fără să fie nevoie de o fugă de acasă. Un moment în care şi noi părinţii să exprimăm mai mult din ceea ce simţim, să dăm mai multe confirmări copilului, mai multă siguranţă, şi să ascultăm mai mult. Aceste lucruri nu vin de la sine, de cele mai multe ori, ci este nevoie să le facem intenţionat. Gloria ne aminteşte să facem asta.”

 

Lansare cu bucurie și culoare în fața bradului de Crăciun

Lansarea poveștii a avut loc sâmbătă, 28 noiembrie, în fața bradului proaspăt împodobit din Afi Palace Cotroceni. De cum au venit, copiii s-au așezat la mese și au început să o coloreze pe Gloria. Anca Spiridon de la Creative Arts i-a purtat pe copii în lumea culorilor, iar noi, adulții, ne minunam de ce treabă bună face și cât timp ei pot sta liniștiți să coloreze. Mulțumim, Anca!

gloria

 

Mami şi tati chiar dacă au 7 copii, au şi 7 inimi, câte una pentru fiecare, pline cu dragoste specială

Despre legătura părinte-copil şi tensiunile care pot apărea a explicat prin trucuri de magie invitatul special al evenimentului, Magitot. Acesta şi-a convertit special trucurile şi o magie cu 7 inimioare albe a avut ca mesaj de fapt că “mami şi tati chiar dacă au 7 copii, au şi 7 inimi, câte una pentru fiecare, pline cu dragoste specială.” Mie mi-a plăcut numărul de magie mai ales pentru că a fost personalizat, iar magicianul (pe numele lui adevărat) Ioan Marius Drăguș era foarte actual și ancorat în realitate.

Magitot a oferit nu doar copiilor, ci și adulților, un număr de magie și de iubire

Mesajele au fost:

  • chiar dacă într-o familie sunt mai mulți frățiori, dragostea părinților este egală ca intensitate pentru toți;
  • atunci când suntem în familie, când suntem conectați, putem face lucruri magice împreună.
  • Cele mai frumoase amintiri ale copilăriei sunt cele în familie.
  • Apa înseamnă viață, dragostea înseamnă viață.
  • Chiar dacă uneori nu vedem dragostea în ochii celuilalt, ea este acolo, părinții își iubesc copiii orice-ar fi.
  • Mama ta este cea mai perfecta dintre toate mamele perfecte din lumea asta, ea te iubește, te îngrijește și te ajută să crești în fiecare zi, haide, îmbrățișează-ți mama.

gloria

 

Am avut și medalioane cu Gloria

Pentru a crea o identitate vizuală la eveniment, Coca Asan, o mamă blogger tare talentată, ne-a făcut cadou 10 pandantive cu Gloria și unicornul magic. Le-am purtat noi, mamele Gloriei, însă fetelor noastre le sticleau ochii și binențeles le vom comanda și lor amulete cu Gloria, cum zice Măriuca. Pe Coca o găsiți pe Fimo by Coca.

Povestea Gloria şi unicornul magic se poate descărca sub formă de audiobook online sau se poate comanda sub formă de CD de pe site-ul www.audioparenting.ro.

gloria

 

Campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur este o campanie inițiată și dezvoltată de Smartbox Family şi Parenting PR cu sprijinul Itsy Bitsy FM, pentru Asociaţia Unu şi Unu. În sprijinul campaniei au mai venit: Totul despre Mame, Afi Palace Cotroceni și Lucian Calugărescu Fotografie.

 

gloria

gloria

 

Text: Ana Nicolescu

Foto: Lucian Călugărescu

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. […] de anul trecut, dinaintea lansării audiobook-ului „Gloria și unicornul magic” visam cum în fiecare toamnă târzie vom lansa câte un proiect cu Gloria: cartea, unicornul, […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.