Uncategorized
Leave a comment

Lasa-ti copilul sa-si petreaca noaptea la muzeu

Noaptea Muzeelor, Editia 2012

 

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa“ sarbatoreste Noaptea Muzeelor intr-un mod inedit, pe parcursul a doua zile. Vineri, 18 mai, programul Leganati de Deinotherium asteapta copiii care pot ramane fara parinti sa viziteze Muzeul noaptea si sa… doarma in Sala Deinotherium-ului. Dimineata, vom spune ce am visat, la o ceasca de cacao cu lapte si un croissant proaspat. Sambata, 19 mai, expozitia permanenta va putea fi vizitata intre orele 18.00-01.00, GRATUIT (accesul vizitatorilor fiind permis numai pana la orele 00.00). Accesul publicului in expozitie se va face in grupuri de 20 de persoane din 15 in 15 minute.

Elefanti fosili in 3D

Vizita va fi presarata cu surprize. Pentru ca La Antipa, natura intalneste tehnologia, vizitatorii vor avea la dispozitie, pentru prima oara intr-un muzeu din Romania, una dintre cele mai spectaculoase tehnologii: Augmented Reality. Prin intermediul acesteia, vizitatorii vor putea vedea cei doi elefanti fosili in 3D: Mammut americanum si Deinotherium gigantissimum si vor putea interactiona cu acestia.

Creatii si Creaturi din hartie

Tot in noaptea de 19 mai se va vernisa expozitia de origami Creatii si Creaturi din hartie realizata de catre Asociatia De Origami Romania (ADOR). Expozitia reuneste lucrarile a 40 de origamisti impatimiti, din toate colturile tarii (Bucuresti, Constanta, Iasi, Slatina, Cluj, Bacau, Galati, Arad, Ploiesti, Sebes, Craiova, Campulung Muscel), de toate varstele (de la 12 la 50 de ani) si din toate ariile profesionale (profesori, contabili, geografi, ingineri, piloti, trezorieri, programatori, dar si o multime de elevi).

 

Modelele vor fi din cele mai diverse, de la origami clasic, realizat dintr-o singura foaie, la origami modular, format din sute si sute de piese mai mici. Vizitatorii vor putea admira o cobra realizata dintr-o foaie a carei dimensiune este de 33cmx990cm sau un model format din 940 de piese. In total expozitia prezinta 150 de modele diferite, de complexitate medie, ridicata si foarte ridicata, care cu siguranta ii vor incanta si, de ce nu, ii vor inspira pe vizitatori.

 

Acarienii testoasaCreaturi microscopice din sol

Programul “La Antipa, in spatele usilor inchise“ aduce, in data de 19 mai, o noua conferinta pentru parinti si copii “Acarienii testoasaCreaturi microscopice din sol”. Subiectul prezentarii, de aceasta data, il constituie acarienii testoasa. Despre evolutia acestor vietati, morfologia, anatomia si ecologia lor puteti afla numai deschizand usa laboratorului specialistului in studiul Uropodidelor – dr. Cristina Constantinescu.

 

Din ora in ora, incepand cu orele 20.00, sunteti asteptati in gradina Muzeului, la activitati de colectare entomologica (de insecte) nocturna si interceptarea ultrasunetelor emise de lilieci.

 

Seara se va incheia cu lansarea de lampioane din fata Muzeului, trimitand doua mesaje spre cer: “Muzeul Antipa nu se uita usor” si indemnul DaVinci Learning catre voi toti “Ramai curios”!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree