Le citesc fetelor mele pentru ca lor sa nu le fie frica sa viseze. Tu?

Pentru o lume mai buna, citeste-le copiilor povesti!

In vara, am primit un mail care m-a uns pe suflet, de la Ana Androne, PR Manager la Editura ALL. Ea imi spunea atunci, la final de august, ca vrea sa faca o campanie „out of the box” in care parintii sa fie indemnati ca, pentru o ora, sa renunte la telefonul mobil, laptop, Facebook, tableta si sa le citeasca copiilor. Cu alte cuvinte, Ana imi propunea o campanie de stimulat parintii sa-si invete copiii sa iubeasca lectura si cartile. Am zis un „da” hotarat si am sarit imediat in barca cu lectura.

Eram la munte atunci si in ziua aceea si in multe altele, am lasat de-o parte Facebook-ul si mobilul si am prelungit ora de lectura de seara. Am condimentat-o cu personaje din carti noi, iar eu nu am fost un simplu cititor, ci si un actor (cel putin asa imi propusesem). M-am facut vulpe, raton, urs, Pixi, papagal… cu tot ce aveam la-ndemana. Iar fetele erau pe jos de ras.

Acum vreo luna, Ana m-a rugat sa scriu cateva randuri pentru pagina de Facebook, Citeste povesti cu motivatia mea de ce le citesc fetelor povesti. Iar eu am scris: „Le citesc carti fetelor mele pentru ca mi-ar placea ca ele sa creada in povesti, in magie, in miracole. Sa aiba imaginatie, sa fie creative, sa aiba inspiratie si sa fie inspirationale. Vreau sa le trezesc simturile atunci cand deschid o carte si sa inchida ochii, sa-i miroasa paginile si sa simta valtoarea trairilor personajelor. Vreau sa stie ca atat in lumea aceasta, cat si in lumea povestilor, orice este posibil. Le citesc fetelor mele pentru ca lor sa nu le fie frica sa viseze”.

IMG_4461c
Foto: Photolicious.ro

Inainte sa va arat comunicatul de presa al campaniei, va spun ca pe langa faptul ca este important sa le citim copiilor povesti, de asemenea, este necesar ca ei sa ne vada si pe noi, parintii, citind. Poate doar asa vor indragi cartile si mai mult. Asa ca, spor la citit!

 „In fruntea guvernului sau proaspat instaurat la initiativa Editurii ALL, Prim-Ministrul Harap-Alb are puterea de a crea locuri de munca pentru personajele povestilor ramase fara job.

Print

Din postura de ministru al Finantelor Publice, Praslea cel Voinic garanteaza cresterea numarului de pagini citite pe cap de locuitor, iar ministrul Educatiei, Ileana Cosanzeana, face reforma invatamantului introducand lectura de seara in programa obligatorie.

Print

Print

Bun venit in sediul de campanie din mediul online! www.facebook.com/citestepovesti

Din ce in ce mai constiinciosi, introducem in agenda zilnica probleme de toate marimile si culorile. Practicam cu spor stresul de performanta, dar ramanem cu restante la timpul petrecut in compania copiilor si a cartilor de povesti pe care le indragesc.

Titlurile din programa scolara se dovedesc de multe ori neatractive, iar in scurt timp apar si comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectura se transforma intr-o proba de rezistenta din care copiii ies de cele mai multe ori dezamagiti. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fara strangere de inima.

Tinerii nu mai citesc. Romanii, in general, citesc putin. 22% dintre romani nu citesc niciodata o carte, iar mai mult de o treime nu cumpara niciodata carti (se arata intr-un studiu IRES).

Respecta legea implementata de Guvernul de Poveste!

Pentru o lume mai buna, citeste-le copiilor povesti!”

Text: Ana Nicolescu

 

 

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.