Lectia de prim ajutor se extinde prin lansarea de aplicatii pentru iPhone si Android

Saptamana trecuta am postat un articol despre cum acordam primul ajutor in cazul blocarii cailor aeriene la bebelusi. Pentru ca lucrurile sa fie tot mai practice si pentru a suplini lipsa de informare, cei de la Lectia de prim ajutor s-au extins prin lansarea de aplicatii pentru iPhone si Android.

Incepand cu luna august, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS si Android pot descarca si utiliza aplicatia cu solutii de prim ajutor oferita in cadrul programului „Lectia de prin ajutor”, dezvoltat de ING Asigurari de Viata si Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu SMURD. Pentru fiecare descarcare a aplicatiei Lectia de prim ajutor, ING Asigurari de Viata va dona 1 euro catre SMURD.

 Aplicatia de prim ajutor pentru smartphone-uri este prima de acest fel disponibila in limba romana si poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play. Prin intermediul ei, posesorii de smartphone-uri cu sisteme de operare iOS si Android au la dispozitie un instrument util in situatii de urgenta, cu ajutorul caruia pot obtine rapid informatii si solutii pentru cele mai des intalnite probleme medicale.

 

Solutiile pentru primul ajutor sunt structurate in 13 capitole, disponibile pe pagina principala a aplicatiei, care grupeaza intr-o forma intuitiva cele mai des intalnite categorii de urgente medicale, dar si informatii utile pentru acordarea primului ajutor: Procedura de semnalare la 112, Persoana cazuta la pamant, Primul ajutor pentru copii, Urgente majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicatii, Urgente de sezon, Preventie si Trusa de prim ajutor.

 

Componenta cea mai importanta a aplicatiei este motorul de cautare. Acesta „interogheaza” baza de date a aplicatiei si ofera situatiile de urgenta si solutiile corespunzatoare cautarii. Alegand raspunsul care se potriveste cel mai bine situatiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas in acordarea primul ajutor pana la sosirea ambulantei. Aplicatia beneficiaza si de un buton cu apelare rapida 112.

 

 

In plus, pentru a sustine demersurile destinate salvarii de vieti, ING Asigurari de Viata va dona catre SMURD suma de 1 euro pentru fiecare descarcare a aplicatiei de prim ajutor din Google Play si App Store.

Totodata, site-ul programului Lectia de prim ajutor (www.lectiadeprimajutor.ro) a fost relansat, beneficiind de o serie de imbunatatiri, atat din punct de vedere grafic, cat si al interactivitatii si al optiunilor oferite utilizatorilor. Cei care doresc sa adreseze intrebari medicilor SMURD privind anumite situatii medicale o pot face prin intermediul unui formular dedicat. De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informatii noi la situatiile deja existene sau pot propune situatii noi.

Programul „Lectia de prim ajutor” si informatiile sunt disponibile si pe Facebook si pe Twitter.

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.