Știu că voi face multe greșeli ca părinte. Dar am liber la educație și educație la liber

– Mami, eu nu o să plec niciodată de lângă tine, spuse Măriuca în timp ce ne uitam la un film cu adolescenți.

– Ba da, mama, o să pleci. Și e normal să faci asta.

– Dar eu te iubesc și nu vreau să te părăsesc.

– Păi nu o să pleci că nu o să mă mai iubești, o să pleci ca să îți trăiești viața. Și mă vei iubi în continuare. Și eu la fel.

– Și o să mă întorc la tine?

– Nu știu. Vom vedea. Eu te voi primi mereu cu brațele deschise oricând vei vrea să te întorci. Și dacă tu hotărăști că e cel mai bine pentru tine să stai într-o altă țară, de exemplu, să studiezi acolo sau să te căsătorești acolo, eu mereu voi fi sufletește alături de tine. Mă vei simți. Și sper ca până atunci să te cresc atât de bine încât să nu iei decizii care să îți pună viața în pericol, mai ales în adolescență.

– Și cum o să fii alături de mine sufletește?, mă întreabă ea plângând.

– Știi când tu te gândești la ceva și eu zic cu voce tare exact la ce te-ai gândit tu? Sau invers?

– Da, ca atunci cu poneiul.

– Exact. Tot așa gândurile mele, energia mea și rugăciunile mele te vor însoți mereu. Iubita mea, când vei fi mare, tu trebuie să stai cu spatele la mine și la tati și cu fața spre viitorul tău. Noi te vom susține mereu, vom fi sprijinul tău emoțional. O să fie bine, ai să vezi. Ai încredere în mama.

– Bine, mami, dar să nu mori niciodată, îmi spuse Măriuca, strângându-mă tare în brațele ei de copil de 6 ani.

Valori în psihologie și educație

Cam așa decurg unele dialoguri între noi și de cele mai multe ori, chiar îmi doresc să deschid ochii și sufletul ca să știu să sădesc în ea semințele iubirii de sine, ale încrederii, ale curajului, ale auto setării limitelor, ale detectării pericolului, ale puterii de a se reinventa și de a se ridica singură după fiecare eșec. Știu că voi face multe greșeli, deja simt că le fac. Dar mă străduiesc să fac ce cred că este cel mai bine în acest moment. Pe lângă faptul că am început să îmi fac și eu loc în viața mea și să mi acord timp și resurse care mă ridică pe scara evoluției spirituale și emoționale, noțiunile pe partea cognitiv-comportamentală le iau de la oameni noi, cu experiență și inovatori în domeniile de psihologie și educație.

Liber la educație și educație la liber

Despre mulți dintre ei am tot vorbit pe blog. Unii dintre cei mulți vor veni pe 11 iunie la hotel Sheraton din București să vă vorbească despre educație într-un mod integrat. Speakerii conferinței Liber la educație sau educație la liber sunt Oana Moraru, mentor educațional, fondatorul Școlii Helikon, Carmen Lică, psiholog și director executiv al Asociației Step by Step, Gaspar Gyorgy, psihoterapeut relațional, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și Larisa Petrini, Health Coach și ambasador Food Revolution, co-fondator și CEO reLife. Conferința va fi moderată de Alice Nastase Buciuta, Redactor-Şef al revistei Marea Dragoste.

Conferința este kid friendly. Copiii vor participa la ateliere Step by Step. Costul unui bilet este de 100 de lei.

Partener Principal: Orange Romania
Parteneri: NN AsigurariAquatiqueDacia RomaniaBoiron Romania, RawBite RomaniaEnglish Kids AcademyScoala Step by Step Bucuresti,SloopKinderpediaBucate delicioase

Vă încurajez să mergeți. Dacă nu sunteți convinși, am lăsat la numele speakerilor link-urile cu articolele pe care le-am scris împreună pe blog. Am mare încredere în ei. Și nu uitați, suntem responsabili pentru un start sănătos emoțional și fizic pentru copiii noștri. Temelia vieții lor o punem chiar noi. Haideți să o facem conștient.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Andreea Mira

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.