Știri
Leave a comment

Maestrii bucatariei italiene, invitati la Bucuresti pentru demonstratii de live-cooking si degustari

Vizitatorii Romexpo vor putea degusta paste, pizza, preparate din peste si fructe de mare pregatite de bucatari de renume invitati la Metro Expo 2012, 7-11 martie

Alberto Pisaniello, bucatar italian de o stea Michelin,  Massimo Francavilla, campion european la pizza, Matteo Scibilia, un maestru al bucatariei italiene traditionale – sunt cativa dintre bucatarii invitati la Bucuresti in perioada 7 – 11 martie, la Centrul expozitional Romexpo, pentru demonstratii de live-cooking si degustari.

Demonstratiile de gatit au loc in cadrul Metro Expo 2012, cel mai mare targ expozitional pentru Horeca, retail si office din Europa de Sud-Est. Metro Expo, initiat de METRO Cash and Carry este conceput ca o platforma pentru sustinerea mediului de afaceri pornind de la solutii moderne si eficiente din punct de vedere economic.

Vizitatorii Metro Expo vor putea sa ii vada in actiune pe maestri bucatari italieni, sa guste din preparatele gatite in cadrul evenimentului si – in cazul vizitatorilor profesionisti – sa se inspire din retetele si tehnicile bucatarilor pentru propriile restaurante si pizzerii.

Primele 3 zile ale evenimentului 7-9 martie sunt dedicate exclusiv profesionistilor Horeca, parteneri ai METRO Cash and Carry: comercianti, proprietari de restaurante, baruri sau hoteluri. In weekendul 10-11 martie Metro Expo isi va deschide portile pentru publicul larg, care va avea acces in pavilionul central Romexpo platind contravaloarea biletului de intrare.

In cadrul Metro Expo, Antonio Pisaniello, bucatar cu o stea Michelin si certificat Gambero Rosso, va fi invitatul sectorului de Peste si Fructe de Mare. Faima lui Pisaniello a depasit de mult granitele Italiei facandu-l sa devina un guru culinar international, cunoscut de proprietari de restaurante din intreaga lume. Bucatari de pe toate continentele vin sa se formeze sub indrumarea lui Pisaniello, la restaurantul sau in Nusco, langa Napoli. Revista new yorkeza Bon Appetit, Pisaniello spune ca este „bucatarul la care merg maestri bucatari americani atunci cand au nevoie de inspiratie”.

Pisaniello a fost chef consultant pentru restaurante de prestigiu din Statele Unite, Italia si Rusia. A publicat o carte, 46 Retete de Pasta, Edizioni Gribaudo. Colaboreaza cu doua scoli  de gastronomie celebre: Scoala Internationala de bucatarie italiana ALMA si ITALCOOK. Din 2008, in cadrul parteneriatului ALMA Italia – METRO Romania, Antonio Pisaniello colaboreaza cu METRO Romania ca instructor cursuri de bucatarie italiana la Centrul de Pregatire in Gastronomie, din magazinul METRO Militari.

A sustinut cursuri si master class-uri de gastronomie in numeroase orase din lume (New York, New Orleans, Roma, Napoli, Bucuresti) si a facut demonstratii de live cooking la cele mai cunoscute festivaluri gastronomice din Europa sau SUA.

Massimo Francavilla este pizzaiol de trei generatii, mostenitorul unei dinastii multipremiate de pizzaioli si proprietarul uneia dintre cele mai cunoscute si apreciate pizzerii din Milano: „Vecchia Napoli”, “un templu al pizzei de calitate” cum a numit-o presa italiana.

Massimo Francavilla este campion european la pizza si a castigat numeroase premii la concursuri de pizzaioli si bucatari. Pizzeria pe care o gestioneaza a fost infiintata de tatal sau, celebrul Rino Francavilla si are peste 39 de ani de experienta si de aparitii in presa italiana si internationala, de mentiuni in toate cele mai importante ghiduri turistice ale orasului Milano.

Matteo Scibilia este maestru bucatar, proprietar de restaurant, fost consilier al Ministrului italian al Culturii Sandro Bondi pe probleme de cultura culinara italiana, presedinte al Asociatiei Bucatarilor si Proprietarilor de restaurante din regiunea Lombardia.

Iubeste mancarurile care trezesc emotii si promoveaza bucataria traditionala italiana condimentata cu un praf de creativitate. La Metro Expo va putea fi vazut gatind paste traditionale italienesti.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *