Gloria și unicornul magic sau reconfirmarea că mama încă mă iubește

Știam că părinții mei nu vor veni la lansarea cărții Gloria și unicornul magic. Nu au putut nici anul trecut la lansarea audiobook-ului. Cu toate astea, în timp ce vorbeam pe scenă, îmi doream ca ei să apară miraculos de după bradul imens de la Park Lake. Îmi doream ca ei să mă vadă, să știe ce fac. Mereu am vrut ca mama să fie mândră de mine.

Din clipă în clipă mă gândeam că va apărea Bogdan cu fetele. Deși îmi spusese că nu are rost să vin în celălalt capăt al Bucureștiului ca să se maimuțărească ele p-acolo și să mă enervez că nu ascultă. Totuși visam că îmi va face o surpriză și că vor veni să mă susțină la finalul unui proiect așa de important pentru mine. Nu au venit. Și iarăși m-am simțit neimportantă în viețile celor importanți pentru mine, ca de multe ori în viața asta.

Cred că, pe undeva, povestea Gloriei este (și) despre nevoia mea de împlinire și de confirmare.

lansare-gloria_mamica-urbana6

Cum am creat personajele și povestea

Acum un an, în mansarda unei ceainării din centrul Bucureștiului, noi, cele 5 autoare (Laura Frunză, Monica Popescu, Miruna Mărgărit și Tily Niculae, împreună cu Diana Gămulescu de la Asociația Unu și Unu am hotărât că povestea pe care o vom scrie:

  • Va fi ancorată în realitatea societății în care trăim
  • Va aborda subiecte tabu și oarecum dureroase pentru părinți
  • Va fi extrem de sinceră
  • Va vindeca atât copilul, cât și părintele
  • Va stârni emoție, lacrimi de tristețe, de împlinire și de confirmare

lansare-gloria_mamica-urbana1

Pe cine iubește mama mai mult? Percepții

I-am întrebat pe cei prezenți la lansare câți dintre ei au frați mici. Au fost ceva mâini ridicate.

I-am întrebat apoi câți dintre ei au simțit în copilărie că părinții, în special mama, îi iubea mai mult pe frații lor. Toate mâinile ridicate. Destul de timid și cu teamă de a nu fi judecați.

I-am întrebat tot pe ei, câți dintre ei încă simt acest lucru și acum, când sunt adulți. Toate mâinile ridicate. Cu multă convingere.

Tot pe ei i-am întrebat dacă în copilărie au făcut ceva nebunesc/irațional pentru a le atrage atenția părinților și pentru a-și reconfirma iubirea lor. 90% mâinile ridicate

Am pus același set de întrebări și pentru adulții care au fost frați/surori mai mici. O singură mână ridicată la întrebarea dacă au simțit că părinții lor îi iubesc mai mult pe frații mai mari.

lansare-gloria_mamica-urbana

Cum căutăm confirmări pentru dragostea părinților?

Când eram în clasa a IV-a, imediat după Revoluție, nu i-am spus mamei că voi rămâne o oră în plus la școală pentru cursul de dans. Eram supărată pe ea pentru că mereu vorbea frumos cu sora mea și pe mine mă certa. Asta era percepția mea la 10 ani. Într-un ianuarie plin de zăpadă și de zvonuri că în canale este creată o întreagă lume și că se răpesc copii, mama venea disperată să mă caute pe drumul dinspre școală. Cu cojocul descheiat, cu părul răvășit de la mâinile pe care și le dusese de atâtea ori la cap și cu sufletul abia ținut în inimă, când m-a văzut a dat drumul panicii și m-a îmbrățișat ca și cum m-ar fi salvat de la moarte. Atunci am știut că mama încă mă mai iubește. Nicio pedeapsă și nicio mustrare în fața musafirilor de acasă nu au șters bucuria confirmării că mama încă mă iubește.

Exact despre această întâlnire este și povestea Gloriei. Fix despre acest sentiment de conectare, de confirmare și de iubire   împărtășită. E o poveste la care Măriuca plânge de fiecare dată. Și eu la fel. O mai pup pe frunte în timp ce îi citesc, ca să îmi trag aerul și să nu mă sugrum. Pentru Julie, emoția nu e la fel. Nu înțelege de ce plânge Măru și spune O vreau pe mama mea înapoi. Să fie toată numai a mea.

Atât la mine, cât și la Măriuca sau la Gloria, ca și copii, am simțit pierderea conectării cu mama; faptul că nu ne mai simțim văzute, auzite, iubite, apreciate, conținute de familie. Nu mai simțim că aparținem familiei noastre.

Așa că Gloria pleacă de acasă în căutarea altei familii.

 

 gloria-si-unicornul-magicVă las pe voi să trăiți alături de Gloria emoțiile și aventura. Și să vă vindecați. O mamă ne-a mărturisit că atunci când le-a citit cartea copiilor ei, băiatul cel mare i-a povestit, pentru prima oară, cum s-a simțit când ea a venit acasă cu fratele lui, nou-născut. Este o carte care scoate la lumină taine cu care trăim în suflet, atât ca și copii, cât ca și părinți. Puteți vedea aici mai multe mărturii ale părinților.

Le mulțumesc din suflet oamenilor și brand-urilor care cred în povestea Gloriei și au fost alături de noi la lansare: Meli Melo, Yves Rocher, Cătălin Nastase Photography, Cristina Nichitus Photography, Aqua Carpatica, Studio Magique-cabina foto, Starbucks, Blu Party, Livrez fericire, Celebook, Park Lake. Și, mai ales, mii de mulțumiri editurii Didactica Publishing House care a crezut în unicornii noștri magici.

lansare-gloria_mamica-urbana3

Gloria și unicornul magic este un proiect Parenting PR, susținut de Itsy Bitsy FM.

Pentru comenzi, vă invităm aici, pe site-ul editurii Didactica Publishing House.

Pentru că magia merge mai departe, eu vă aștept pe 17 decembrie, la ora 17.00, la Centrul Comercial Auchan Drumul Taberei să povestim despre Gloria.

Pe 18 decembrie, de la ora 16.00, ne vedem la Coresi Shopping Resort din Brașov. Vă aștept cu drag și cu emoții. #OameniiSuntMagia

cover-fb

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristina Nichituș Roncea

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.