Povestea celui mai frumos cadou de Crăciun, Măriuca Is A Gift

De departe, sora mea e cea mai bună la împachetat cadourile de Crăciun. Și nu e vorba doar despre a le pune într-o hârtie cu Moș Crăciuni și fundă roșie. Nu. Ea are ea un dar în a alege un anumit tip de hârtie, un anumit tip de fundă, de transmite toată căldura și bucuria pe care le are în momentul în care se autointitulează ajutor de Moș Crăciun.

Aceeași căldură am simțit-o când am primit cadoul de la Flecuștețe Istețe. Samira Natour, cu care mi-a făcut cunoștință un înger de femeie, Bianca Gheorghescu, mă rugase să îi trimit câteva vorbe istețe de la fetele mele. Ceva ce mă amuză sau mă emoționează. Urma ea să aleagă din toate un citat și să îl transpună într-un tablou.

Dintre toate pe care i le-am trimis, ea l-a ales pe cel care rezonează cel mai mult cu mine și care îmi amintește să fiu mai blândă cu mine însămi. Las aici ce i-am trimis ca să îmi rămână într-un singur loc și să mă întorc la ele din când în când. Iar când Măriuca va fi mare, să vadă și ea ce dar minunat este în viața mea.

“Mami, apa are natură înăuntru și dacă mă ud, intră natura în mine și respir și eu odată cu Mama Pământ.” (Mariuca, 5 ani)
Tati, știi ce am îmblânzit eu pentru câteva minute? O buburuză! (Mariuca, 5 ani)
“Mami, știi de ce nu vreau eu să ne culcăm la noapte? Pentru că noaptea vin îngerii și pun lumină în felinare. D-aia lumea e plină de lumină și de căldura.” (Măriuca, 5 ani)
– Julie, cum îl cheamă pe șoricelului tău? – Chițu! – Și e fetiță sau băiețel? – E șoarece. EU sunt fetiță! Julie 2 ani
Eu: Fetelor, azi mergem la biserică să ne împărtășim. Măriuca: Iupiiii, mâncăm crutoane* și ne îmbătăm! *n.r. anafură
Mami, hai să tăcem acum, să lăsăm doar inimile să vorbească! (Mariuca 5 ani)
Mami, te iubesc așa cum ești și te iubesc așa cum nu ești!
“Vreau sa-ți rup sufletul in 100 de primăveri, sa te miros mult si sa ne transformam intr-un singur suflet, așa de mult te iubesc, mami!” (Mariuca, 4 ani)
Eu: “Iubita mea, ai adunat in ochii tai marea, cerul si soarele!”, Mariuca (4 ani): “Iar tu ai in ochi iubire si rugaciune!”

 

Așa cum ziceam, Samira a făcut tablou cu un citat de-al Măriucăi. A pus acolo cu măiestrie o parăre Colibri și mi-a trimis poza pe Facebook. M-am emoționat tare. A fost oglinda pe care mi-a pus-o în fața vieții mele cu Măriuca. Și am plâns de fericire.

Mi-a cerut apoi adresa să îmi trimită tabloul. Cu toate că știam că vine, când l-am primit iarăși m-am emoționat. Era împachetat cu atâta atenție și migală, încât mi-a fost milă să îl desfac urât și rapid pe măsura nerăbdării mele.

Pe lângă faptul că m-a impresionat brandingul, am rămas uimită de faptul că Samira mi-a trimis pe lângă tablou, încă o variantă cu același citat, dar alt desen șiiiii, un citat spus de Măriuca pentru tati.

Iar când am văzut hasthagul, am plâns. #MăriucaIsAGift. Sigur că știu că așa e, doar că uneori uităm să ne apreciem copilul și să îl vedem ca pe un dar. Ne pierdem în cifre, desene, targeturi, competiții, orgolii, alergătură, bani, poezii și multe alte lucruri de bifat.

Mulțumesc, Samira. Până acum este cel mai frumos cadou din acest an de Crăciun. Am așezat tabloul în dormitor să îl am și noatea aproape și să nu uit nicicând să mă iubesc pentru ceea ce sunt, dar și pentru ceea ce nu sunt.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.