Inspir și expir
Leave a comment

Maternitatea Polizu primeste primele Fire de dragoste

In vara, am amanat plecarea la munte cu vreo luna ca sa pot inota la Swimathon. Asa cum va spuneam si atunci, am ales sa sustin, alaturi de Tili Niculae, Bogdana Dobre si Ana Maria Mitrus, cauza copiilor nascuti prematur si sa ajutam Asociatia Unu si Unu sa stranga fonduri pentru micutii luptatori, prin Campania Fire de dragoste. Recunosc ca nu am constientizat atunci impactul pe care efortul nostru il va avea asupra mamelor de copii nascuti premaur si nici asupra noastra. Nu vizualizam momentul in care va fi posibila prima donatie, reactiile care vor veni firesc si sincer, necesitatea sustinerii morale a mamelor care isi asteapta micutii de 600 de grame sa se faca mari si sa mearga impreuna acasa.

Saptamana trecuta, primele Fire de dragoste, constand in seturi impletite de caciulite si botosei au ajun la sectia de terapie intensiva a Institului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (Maternitatea Polizu). Donatia a fost facuta de catre initiatorii proiectului-  Asociatia Unu si Unu,  Micolino  si Totul Despre Mame – si a constat in 50 de seturi si 20 de caciulite adaptate perfect dimensiunilor bebelusilor nascuti inainte de termen.

Diana Gamulescu si Corina Croitoru, mame de prematuri, acum mari si sanatosi si fondatoarele Asociatiei Unu si Unu si Micolino au oferit, de asemenea, 25 de cuiburi necesare ingrijirii speciale a nou-nascutilor prematur. Aceste cuiburi au putut fi realizate foundraising-ului facut de noi in vara. Acestea sunt necesare crearii unui ambient care sa ofere protectie, caldura si confort bebelusului prematur, pe toata perioada cat sta in incubator.

ad-2203

 

ad-2234

 

Abia cand am vazut seturile de caciuli mici si de botosi, am inteles cata dragoste poarta in ele. Am inteles ca efortul este intotdeauna rasplatit inzecit. Am inteles ca ce poate insemna pentru mine putin, pentru alte mame poate insemna totul. Am vazut ca amintirea iti poate sugruma glasul chiar daca ai acasa copiii sanatosi. Am vazut ca mamele de prematuri se simt singure in asteptarea lor, dar sunt pline de speranta si ca au nevoie de incurajari si de vorbe bune.

M-am vazut pe mine, in aceeasi maternitate in care am nascut, acum mult mai putin curajoasa, coplesita de emotii, de lacrimi, de “hai sa facem ceva, mamele astea merita mai mult si copiii lor la fel”. Am vazut o maternitate foarte bine dotata, una dintre cele mai bine dotate din tara, dar in care saloanele aratu tot comunist si astistentele faceau militarie cu pacientele. Am auzit nevoia mamelor de prematuri de a beneficia de consiliere psihologica. Am vazut privirea lor, lacrimile, speranta, strigatul, neovoia, asteptarea, resemnarea, ruga, dorinta, greutatea. Am vazut femeia incercata, femeia luptatoare, corpul si sufletul mamei care striga dupa copilul ei. Am vazut multe icoane la capatul paturilor lor, semn ca exista credinta si speranta.

ad-2315

 

ad-2351

In luna octombrie, alte trei maternitati din Bucuresti vor beneficia de aceleasi donatii. In total, vor fi donate 270 de seturi de impletituri si 115 cuiburi.

Prima parte a campaniei Fire de dragoste, proiect de dotare a sectiilor de neonatologie cu seturi crosetate de botosei si caciulite s-a incheiat in data de 31 august. Proiectul a fost lansat pe data de 1 iunie a.c. si a avut ca scop mobilizarea societatii civile pentru crearea de botosei si caciulite adaptate dimensiunilor reduse ale micutilor ce petrec foarte multe ore la sectia de terapie intensiva. Aceste seturi ii ajuta pe bebelusii nascuti inainte de termen sa isi regleze mai usor temperatura corpului.

Proiectul Fire de dragoste a reusit sa sensibilizeze publicul larg de toate varstele si din toate colturile Romaniei , Sibiu, Targu Mures, Brasov, Iasi, Botosani, Ploiesti, Craiova, Oradea, Cluj, Constanta, Galati, Suceava, Satu Mare, Buzau, Focsani, Baia Mare, dar si din strainatate: Londra si Dubai.

ad-2178

Ne bucuram ca am descoperit atatia oameni care vor sa daruiasca mai departe si succesul acestui proiect este o dovada ca implicarea civica este esentiala. Suntem impresionati de   modul in care si-au exprimat dragostea prin biletele, iconite, decoratiuni ale seturilor, alegerea textilelor pentru cuiburi, toate ambalate cu multa precupare si drag. Vom avea grija sa fim mesagerii lor si sa transmitem toate aceste emotii frumoase”, impartaseste Diana Gamulescu, Vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.

Le suntem recunoscatoare tuturor mamelor din comunitatea TOTUL DESPRE MAME pentru rabdarea si disponibilitatea de a crosteta caciulite si botosei pentru bebelusii prematuri. Le multumim tuturor din suflet si le asiguram ca roadele muncii lor vor aduce un strop de caldura acolo unde este mare, mare nevoie!”, completeaza Despina Badescu, redactor-sef al www.totuldespremame.ro.

ad-2168

Detalii despre derularea proiectului se pot urmari accesand pagina de Facebook a comunitatii Micolino si a Asociatiei Unu si Unu sau TOTUL DESPRE MAME.

Despre Asociatia Unu si Unu

Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri.

Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala in spitale a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe– program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate, a lansat – Misterul gemenilor – primul curs de parenting din Romania dedicat parintilor cu multipleti si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare  dezavantajate pana acum in Romania.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Diana Gamulescu – Vicepresedinte Asociataia Unu si Unu (diana.gamulescu@unusiunu.com)

Corina Croitoru – Fondator Asociatia Unu si Unui (corina.croitoru@unusiunu.com)

DSCF4021

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree