Ce cadouri am ales pentru copiii din familia noastră

Pffff, aglomerată perioadă. Azi vă povestesc cum și de unde am cumpărat jucăriile pentru copiii din familia noastră și pentru cei ai cunoscuților. Am avut noroc cu prietenii de la Maxi Toys care ne-au trimis catalogul cu oferte pe luna decembrie. Până să îl răsfoim pe cel printat, am aruncat un ochi pe site la catalogul online ca să mă asigur că fetele nu vor vedea acolo ceva indecent de scump.

După ce am respirat ușurată le-am pus în brațe catalogul. Câte unul pentru fiecare pentru că au vârste și preferințe diferite și amândouă voiau să se uite fix în același timp. Cum altfel? Mi-au arătat ce jucării ar prefera la de Moș Nicolae și de la Moș Crăciun, cu detalii pentru fiecare alegere. Le-am filmat. Vă arăt zilele astea video-ul ca să vedeți cât de persuasive sunt 😊.

Slavă domnului că există comenzile online

Pentru zilele agitate din perioadele aglometate, dar în general, pentru părinți, mi se pare mană cerească să poți face cumpărăturile online sau măcar să identifici ce dorești, să vezi dacă te încadrezi în buget, să reevalezi oferta și apoi, dacă alegi să nu comanzi online, să mergi în magazin, direct la țintă. Eu merg pe ambele variante, în funcție de serviciu și de produse. La jucării, dacă nu cunosc produsul, prefer să îl văd în magazin, să îl întorc pe toate părțile, să văd mărimea, textura, calitatatea… Pentru jucăriile pe care le cunosc dintr-o anumită gamă, comand online cu toată încrederea și recunoștința că acest lucru mă scutește de un drum în plus, economisesc timp, energie și benzină.

În cazul de față, e o mare polemică la noi în familie în ceea ce privește numărul poneilor și faptul că fetele, mai ales Măriuca, vor din ce în ce mai mulți, pe măsură ce apar colecții noi. Cum Julie și-a ales din catalog, pe lângă ponei și o păpușă bebe, am zis să văd exact ce știe să facă bebelușul. Recunosc că m-am dus și pentru că am vrut să văd dacă nu cumva găsesc produse care să îmbine ce-mi doresc eu, adică partea educativă, cât și ce vor ele, partea ludică.

Magia (scrisesem mania) poneilor

Am reținut în mare cam ce vor și, cu catalogul în mână, am pornit către Maxi Toys. Când am intrat în universul jucăriilor, nu știam unde să mă uit mai repede. Deși foarte colorate jucăriile, bazarul cromatic nu mă deranja pentru că exista structură și ordine. Poneii curcubeu stăteau cuminți într-un stativ rotund transparent. I-am luat la joacă pentru că păreau prea serioși și aliniați.

Apoi am trecut la ce știu eu cel mai bine să fac de 6 luni încoace. Să împletesc coamele și cozile poneilor. Am certificare și aprobare de la cea mai exigentă școală de ponei din lume: fetele mele. Nu exagerez când vă zic că zilnic împletesc în jur de 30 de cozi. Așa arăt eu când împletind curcubee.

Jocuri pe care le vrea mama și jucării pe care le vor copiii

După ce mi-am luat porția de ponei și am pus deoparte cadourile identificate de Măriuca și de Julie pe catalog, m-am plimbat printre rafturi să văd dacă nu cumva, totuși, găsesc și ceva educativ să le aducă Moșul.

Pentru că Julie este fan plastilină, m-am oprit la standul cu seturi de creație Crea Dough. Dar nu a zis că ar vrea plastilină, așa că m-am mutat puțin mai spre dreapta și am găsit pe raft bebelușul pe care și-l dorea.

Apoi m-am plimbat pe la puzzle-uri pentru că Măriuca e super pricepută și voiam un set cu peste 300 de piese. Mi-au atras atenția puzzle-urile 3D. Copiii mei interiori însă aveau chef de joacă așa că am zis de ce nu?

Bucăți din copilărie și jucăriile lor

Când am ajuns la microfonul magic, mi-am amintit cât de în vogă a fost acesta la noi în casă acum 2-3 ani. Din când în când, o mai surprind pe Măriuca plimbându-se prin casă cu microfonul. Pur și simplu, merge cu el în mână și când trece pe lângă oglindă trage o cântare cu tot cu joc de scenă. Apoi își vede de drum mai departe, spre bucătărie, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Chiar lângă casa de marcat, am simțit o aromă dulgeagă. Când am întors nasul către mireasmă, m-am proptit cu ochii în standul de păpuși cupcake cu arome de ciocolată, vanilie, înghețată, căpșune și iarăși mi-am amintit ce nebunie a fost și cu ele cam anul trecut pe vremea asta.

Dacă ar fi să numesc o păpușă care îmi place acum tare mult sunt păpușile Anne Geddes. Julie e legată cu cordon ombilical de păpușa ei leu cu care doarme, mănâncă, merge la grădiniță, ne întoarcem după ea când o uită pe undeva. E ca și copilul ei. Adevărul e că și mie mi-e dragă. Iar Julie și păpușa ei zodie se potrivesc tare bine. În magazin am găsit și păpuși Anne Geddes cu aer festiv de Crăciun.

 

Și mai multe jucării, tot mai variate

Neîmpăcată totuși cu ideea de a lua iarăși ponei și păpuși, am mers la rafturile cu jocuri de grup, jocuri educative și arts&crafts. Iată ce aș fi ales eu.

Grădina prințeselor

Un set cu semințe, flori, zâne și vas de ceramică, și culori de decorat, numai bune să construiesți o grădină fermecată.

Un set de cești cu ceainic, gata să fie decorate de mâinile copiilor

 

Sac de dormit cu Elsa

 

Set creativ tot cu Elsa. Numai bun pentru motricitatea fină.

 

Nisip chinetic

 

Seturi de mărgelit brățări și coleiere și seturi de pictat pe pietre. Tot la fel, numai bune pentru motricitatea fină.

L-am sunat pe tăticul urban pentru consiliu de familie

Ce alegem? Poneii, bebelușul sau jocurile educative. Jumătate de oră ne-am învârtit și ne-am răzgândit. Să oferim ce cer copiii sau să le mai și ghidăm alegerile? Să îndeplinim dorințe sau să le mai scoatem puțin din zona de confort. Am încercat să-l conving, am dezbătut, fiecare a venit cu argumente. Ce ziceți că am ales? Credeți că fetele au fost mulțumite cu alegerile făcute de noi? Sunt curioasă ce credeți. Vă mulțumesc de pe acum tuturor celor care împărtășiți cu mine părerile voastre.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristina Nichituș

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Ana, eu la fetele mele am observaf ca, daca primesc mai mult de doua cadouri dorite, nu se mai bucura. Stii ce zic? Isi concentreaza atentia pe unul dintre ele si pe restul le lasa balta, spre frustrarea mea infinita:)) Asa ca de Craciun, asta primesc: maxim doua cadouri din ce am pus pe lista.
    Succes cu cadourile, sa le placa fetelor voastre! Si sa aveti sarbatori frumoase!

    1. Așa e. Și eu sunt de părere că dacă oferi multe cadouri unui singur copil/om, acela nu mai apreciază fiecare dar în parte. Însă dacă ai știi câtă muncă de convingere duc (fără niciun succes) cu Tăticul Urban….

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.