Milina aduce primăvara, un spectacol marca Momolino

Am ajuns la Apollo 111 teatrul după ce ne-am zgribulit puțin de frig din parcare până în sala de spectacole. Eram cu fetele și abia așteptam, toate 3, să ne reîntâlnim cu Mira Loghin și poveștile puse în scenă de ea. Numele piesei, Milina aduce primăvara.

Chiar o aduce, mami? După spectacol, când ieșim afară, e primăvară?, mă întreabă una din fete. I-am zis că nu știu și am pupat-o pe frunte în timp ce în sală s-au stins luminile. Pe scenă un pat mic, luminat de globuri albe de hâtie, pe perete o stea luminată și ea, pe sub un scaun înalt, câteva becuri ca niște bomboane mai măricele se luminau difuz prin materialul alb diafan. Fetele au declarat că așa ar vrea și ele o cameră.

Povestea este despre Milina, o copilă care în vis întâlnește un spiriduș. Ca la fiecare spectacol, Mira strecoară printre rânduri povețe pentru copii. Spiridușul Zac aduna în sacul lui toate jucăriile uitate, aruncate sau nepuse la locul lor de către copii.

  • Mami, o să vină și la noi Zac?
  • Tu ce crezi, iubita?
  • Cred că el este doar în vis și nu în realitate.
Am zâmbit și iar am pupat-o pe frunte.

Zac și Milina pornesc spre tărâmul Iernii să o elibereze pe Primăvară. Se pare că Regina care aduce gerul, zăpada și visolul o ținea captivă. Mi-a plăcut cum Regina a povestit cum se vede de la ea iarna: țurțurii de pe ramurile copacilor aduc o muzică liniștitoare atunci când vântul îi lovește ușor unii de alții. Și le-am punctat fetelor după ce am plecat că de fiecare dată lucrurile pot fi văzute din perspective diferite și că fiecare are adevărul lui. Iar uneori merită să vedem și perspectiva celuilalt. Și asta nu înseamnă că o acceptăm neapărat, dar putem fi deschiși.

Ca la fiecare spectacol, am admirat prestația Mihaelei Velicu, naturalețea ei, voioșia, contopirea cu rolul.

  • Mami, eu semăn cu Milina!
  • Să știi că da.
  • Doar că ea are mai mult curaj ca mine. Doarme singură și nu îi e frică nici de Zac, nici de Regina Iarnă.
  • Și tu ai curaj, trebuie doar să-i dai voie să iasă.
  • Cum?
Am zâmbit și i-am promis că o să-i arăt.

Vă încurajez să mergeți să vedeți piesa de teatru. Sunt multe cântece, interacțiune cu sala, idei pentru copii și tâlcuri pentru părinți. Veți afla atunci de ce a fost nevoie pentru ca Primăvara să poată fi salvată. Textul poartă semnătura Antoanetei Zaharia, și tot ea semnează și regia. Muzica originală este compusă de Nicoleta Neagu. Într-o scenografie creată de Mira Loghin le veți recunoaște pe cele 4 actrițe Antoaneta Zaharia, Clara Flores, Dana Zaharescu și Mihaela Velicu.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.