Știri
Leave a comment

miniLibri, singurul targ de carte pentru copii

Mai sunt doar cateva zile pana la inceperea singurului targ de carte pentru copii, miniLibri.

Evenimentul se desfasoara anul acesta intre 7 si 9 decembrie in Plaza Romania. Intrarea este libera, iar vizitatorii vor avea parte de multe activitati interactive, placute si amuzante. Targul va fi deschis intre orele 10.00-22.00.

14 edituri vor aduce carti pentru copii: Adevarul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma.

Povesti magice, povesti feerice, pentru cei mici, pentru cei mari, povesti de citit, povesti de daruit, de la cei mai indragiti autori de carti pentru copii din toate timpurile va asteapta la miniLibri. Multe publicatii vor avea reduceri semnificative, de pana la 30%.

Copiii vor putea veni de acasa cu cartile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund varstei lor, iar la targ, dupa negocieri chibzuite cu alti copii, se vor alege cu noi povesti, noi legende, noi aventuri.

La miniLibri vom face colectare de carti pentru copii, pentru a le dona Fundatiei Sfanta Macrina unde sunt gazduiti zilnic aproximativ 120 de copii. Fundatia Sfanta Macrina este o organizatie neguvernamentala, infiintata in 1996. Scopul Fundatiei este oferirea de servicii sociale pentru: integrarea sociala a copiilor si tinerilor fara adapost, prevenirea si inlaturarea cauzelor care genereaza fenomenul copiii strazii. Toate serviciile sociale oferite de Fundatia Sfanta Macrina sunt bazate pe educatie si sprijin pentru absolvirea invatamantului obligatoriu.

Intre concursuri, spectacole si piese de teatru

La targ, atmosfera va fi intretinuta de concursuri amuzante cu premii.

Vizitatorii vor putea asculta si corul copiilor de la Gradinita Bambi „Cu iarna in suflet” (sambata, de la 12.00 si de la 17.30). De asemenea, trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregatita cu spectacolul „Fata babei si fata mosului” (duminica, 12.00-13.00).

La Clubul soriceilor de biblioteca, participantii vor citi, desena si vor scrie scrisori catre personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte in regula ca sunt „soricei de biblioteca”.

Pentru ca ne aflam in luna cadourilor, specialistii de la Scoala Japoneza ii vor invata pe copii mestesugul impachetarii cadourilor pentru cei dragi (duminica, 11.00-12.00).

De asemenea, copiii prezenti la miniLibri vor putea trai o experienta de neuitat in Masina Timpului prin care il vor cunoaste pe Napoleon care ii va invata despre curaj (sambata, 15.00-17.00).

Editura Ascendent va face o lansare de carte, “Pataniile unui ceainic mic”, autor Alex Toma, 8 ani (sambata, 12.30).

Nici in acest an, la cea de-a sasea editie a targului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni sa citeasca sau sa reinventeze povesti cu ajutorul celor mici. Pentru a vedea programul vedetelor, urmariti www.minilibri.ro si www.facebook.com/minilibri .

Scopul acestui targ este sa starneasca interesul copiilor pentru citit si sa transforme lectura intr-un mijloc de relationare intre parinti si copii.

“Toate fondurile obtinute din donatii si sponsorizari vor fi investite in continuarea programului “Un start bun in viata”. Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educatie timpurie de calitate, in parteneriat cu autoritatile locale, in zone urbane cu economie slab dezvoltata, cu populatie mixta din punct de vedere etnic.”, spune Carmen Lica, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

Targul de carte miniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educatie si  Dezvoltare Profesionala, Gradinita Bambi, Scoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids si este sustinut de Plaza Romania.

Mai multe informatii despre targ gasiti pe:

–      minilibri.ro, facebook.com/minilibri

–      plazaromania.ro, facebook.com/plazaromania.

Comunicat de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree