Miodrag Belodedici inoata pentru Salvati Copiii la Swimathon

Echipa Salvati Copiii participa la Swimathon, un eveniment de anvergura nationala destinat strangerii de fonduri pentru cauze umanitare. Echipa Salvati Copiii, condusa de cunoscutul sportiv Miodrag Belodedici, va inota pentru a strange fondurile necesare achizitionarii unui incubator pentru Spitalul Judetean de Urgenta Resita.

Swimathon este un eveniment ce se desfasoara in Romania din anul 2009 si a ajutat, pana in present, la finantarea a 67 de proiecte propuse de comunitati locale. In Bucuresti este la a doua editie si isi propune sa ajunga la 50 de inotatori si sa ajute la indeplinirea a douazeci de cauze. Evenimentul se va desfasura in data de 6 iulie 2013 in Bucuresti, intre orele 9-14 si va fi gazduit de Bazinul Olimpic exterior din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acest eveniment este organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti si Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Echipa Salvati Copiii are in fruntea sa un cunoscut sportiv roman – Miodrag Belodedici, care in prezent este director al centrelor de juniori ale Federatiei Romane de Fotbal. Miodrag Belodedici s-a remarcat ca fotbalist la Steaua Bucuresti si apoi la Steaua Rosie Belgrad, echipe alaturi de care a castigat doua Cupe ale Campionilor.

Puteti sustine echipa Salvati Copiii prin donatii, accesand pagina sustinatorilor de pe site, http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=168.

Astfel, va implicati intr-un proiect cu impact pozitiv la nivelul comunitatii locale. In acest an, Salvati Copiii si-a propus sa stranga cu ajutorul dumneavoastra fondurile necesare cumpararii unui incubator performant pentru Spitalul Judetean de Urgenta Resita. Unul din zece copii este nascut prematur si are nevoie de ingrijiri speciale pentru a supravietui.

“Medicii, asistentele si infirmierele fac eforturi pentru a salva aceste vieti plapande, dar sunt nevoiti de multe ori sa foloseasca metode rudimentare si ineficiente, pentru ca incubatoarele nu sunt suficiente. Inca se mai folosesc in acest spital sticle cu apa calda pentru a tine de cald prematurilor care nu au loc in incubator. Este timpul sa schimbam aceasta situatie si sa dam sanse egale tuturor prematurilor, asa ca va invitam sa sustineti cauza noastra, donand pentru echipa Salvati Copiii.” a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Salvati Copiii_Swimathon_1

Participarea echipei Salvati Copiii la Swimathon este parte a programului Fiecare copil conteaza, un amplu program de reducere a mortalitatii in randul copiilor sub 5 ani. Mortalitatea infantila este un capitol sumbru pentru Romania: suntem tara cu cea mai ridicata rata a deceselor la copiii cu varsta de pana in 5 ani, din Uniunea Europeana, cu o medie a mortalitatii infantile de peste doua ori mai mare fata de celelalte tari. Din anul 2010, de cand a fost demarat acest proiect, organizatia Salvati Copiii a realizat 15 dotari cu echipamente medicale performante pentru maternitati si sectii de nou-nascuti din Bucuresti si din tara. Astfel, conform estimarilor organizatiei, aproximativ 327 de nou-nascuti vor fi salvati si 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale in anul 2013.

Comunicat de presa

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.