Multa veselie la Miko Kids, ca de inceput de primavara

Eveniment organizat de Mamica Urbana si Miko Kids

Ieri, le-am invitat pe mamele bloggerite sa testeze, impreuna cu copiii lor, locul de joaca si cursuri distractive, Miko Kids. Distractia a inceput cu 30 de minute de Learn with Music, un program special adus din Statele Unite ale Americii, care ofera, pentru prima data in Romania, sansa unui curs de limba engleza prin muzica, joc si miscare pentru parinti si copii.

Cea care a adus din SUA programul Learn With Music este Daisy (Dana Toma). Cercetarile stiintifice au demonstrat ca timpul propice pentru a incepe educatia muzicala a copilului si a introduce o limba straina este cuprins intre intervalul 0 – 6 ani. Learn with Music este un program care se ocupa de educatia muzicala timpurie a copilului, avand drept scop “descatusarea” potentialului muzical si totodata invatarea unei limbi straine, in cazul nostru – limba engleza.

Miko_-2

Miko_-6

Miko_-7

Miko_-9

Miko_-11

Miko_-12

Miko_-13

Ora de muzica are loc o data pe saptamana si se desfasoara pe parcursul a 10 saptamani. Durata orei de muzica este de aprox. 45 minute. Orele se desfasoara pe grupe de varste, de la 3 luni la 4 ani.  Copii participa impreuna cu parintii, la cursuri. La inceputul fiecarei sesiuni de curs, fiecare familie va primi un CD si un manual (ce cuprinde cuvintele cantecelor si notele muzicale, pagini de educatie si informatie pentru parinti – totul in limba engleza).

Mai multe detalii despre Learn with Music, aici.

Miko_-8

Dimineata de primavara a continuat cu multa energie din partea copiilor pe saltelele premiate international de catre WESCO. Echilibru, coordonare, tonifiere, detensionare, am spune,noi adultii. Copiii, ar numi ora de Gym, o joaca.

Miko Kids ofera ore de sport pentru copii, incepand de la varsta de 18 luni pana la 7 ani. Acestea includ exercitii speciale spre dezvoltarea interactiunii de grup, coordonarii, increderii in propria persoana, echilibru si spirit de echipa. Programul se imparte in trei categorii:

1. Jocuri de miscare si dezvoltare a echilibrului. Copiii cu varsta intre 1,8 luni – 3 ani  participa la cursuri asistati de parinti, in timp ce pentru copiii intre 3 – 5 ani si 5 – 7 ani, prezenta parintelui fiind facultativa.

Printre abilitatile ce sunt promovate de acest curs: dezvoltarea echilibrului, a flexibilitatii, miscare prin joc, precum si intarirea fizica a corpului, dezvoltata progresiv prin stimularea grupelor de muschi.

Miko_-19

Miko_-23

Miko_-21

2. Miscari de combat: pentru copii cu varsta intre 3 – 5 ani si 5 -7 ani, alaturi de care sunt invitati sa participe si parintii, in special taticii si bunicii.

In acest curs sunt incluse miscari de autoaparare, lovituri si parari, toate axandu-se pe modul de a-ti proteja corpul. Pentru aceasta categorie vor fi folosite materiale.

3. Gimnastica: pentru copii cu varste intre 3 – 5 ani si 5 – 7 ani, prezenta parintilor fiind facultativa. Se invata pozitia corecta a trupului, diferite tipuri de exercitii ce dezvolta miscarea. Aceste cursuri promoveaza eliberarea de stres si tonifierea muschilor.

Miko_-26

Dimineata cruda de martie s-a incheiat, pentru cine a mai avut energie si rabdare, cu Arts&Crafts. Cu ajutorul Violetei copiii au decorat o poza de-a mamei lor.

Acest curs include diverse activitati ce presupun folosirea hartiei, a creioanelor colorate, a pensulei si a tuburilor de pictura, etc.

Finalul consta intr-o colectie impresionanta de opere hand-made, realizate de copil, sub indrumarea parintelui si a profesorului specializat. Cel mic va fi incantat de bunul produs de propriile sale manute, de la origamii si pana la felicitari onomastice sau ornamente de Craciun.

Prin participarea la acest program, cel mic isi dezvolta simtul frumosului, al bunului gust, vedere artistica asupra a tot ceea ce inseamna creatie. El invata sa aprecieze munca si efortul depus, si va dori imbunatatirea/ calitatea operelor sale.

Totodata cursul Arts&Crafts urmareste coordonarea mana – ochi, incercand acuratetea miscarilor fine, sporind siguranta si increderea in propriile abilitati. Creativitatea este o alta latura ce se doreste a fi dezvoltata, stimuland imaginatia celor mici si a ideilor concretizate in lucruri palpabile.

Asa arata o dimineata la Miko Kids si am vrut sa le impartasesc secretul si mamelor bloggerite. In fiecare saptamana, merg impreuna cu Mariuca la Learn with Music, la Gym, la Arts&Crafts si la Cooking. Ieri, insa nu am avut cum sa o iau cu mine pentru ca are cu faringo-amigdalita acuta si otita. I-am simtit lipsa. Mi-a fost dor de ea. Si am iubit-o mult de tot cand am ajuns inapoi acasa.

Va asteptam pe toti cei care doriti sa incercati cursurile Miko Kids, prima lectie, la orice curs, este gratuita.

Multumim pentru cadouri: Miko Kids – un abomanment la oricare dintre cursuri, la alegerea copilului sau a parintelui, Miko Beauty Center – o manichiura clasica pentru mame, MikoMed – o consultatie stomatologica gratuita pentru copil, Acvatic Bebe Club – o sedinta de inot gratuita, pentru copil.

Gustarile, made by Miko Palace Cafe

Multumiri speciale fotografului Adrian Nedea.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Adrian Nedea

 

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. Foarte foarte interesant. Cred ca fetitei mele de 4 ani jumatate i-ar fi placut enorm sa participe. Cred ca ii vom vizita si noi sa vedem ce activitati i-ar placea piticutei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.