Muzica si miscare la Muzeul George Enescu – programe gratuite pentru familiile cu copii de 2 – 6 ani

Incetul cu incetul ne apropiem de mult dorita vacanta de vara. Daca nu aveti ocazia sa va programati concediul in urmatoarea luna, dar vreti sa va petreceti din ce in ce mai mult timp alaturi de cel mic, Asociatia De dragul artei va invita sa va bucurati impreuna de un proiect unic in peisajul cultural romanesc: Muza.Muzica.Muzeu.

Luna mai a fost dedicata programelor desfasurate in parteneriat cu gradinitele, insa incepand cu 23 iunie a.c., copiii sunt asteptati, alaturi de parintii lor, sa descopere prin joc, muzica si miscare, Muzeul National „George Enescu” de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucuresti.

Atelierele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” si „Domnul Do si Domnisoara La”.  Ambele sunt gratuite atat pentru copii, cat si pentru adulti, trebuie doar sa va inscrieti.

Astfel, intreaga abordare educativa are drept principala miza creativitatea; prin imbinarea mai multor arte in cadrul aceluiasi program se urmareste absorbtia naturala a practicilor si valorilor de catre copiii mici care, in viitor, vor aborda cultura intr-o maniera fireasca, accesibila si atractiva. Totul are loc sub indrumarea specialistilor in educatie muzeala si dans creativ si cu ajutorul unor muzicieni care vor canta si incanta audienta cu fragmente din lucrari cunoscute ale universului enescian.

Tema 1: „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Dansul, muzica si miscarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se intampla cand intra in joc esarfe colorate, intrumente si papioane dichisite? Iese la iveala un exercitiu de creativitate pentru adulti si copii, in care vor invata, impreuna, care sunt atractiile muzeului si bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2: Domnul Do si Domnisoara La”program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Domnului Do ii plac tablourile si colectioneaza diplome, fotografii si tot felul de obiecte pe care le veti descoperi impreuna cu organizatorii. Domnisoara La este foarte eleganta si draguta, ea semanand mult cu Maruca Cantacuzino, sotia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altadata. Activitatea se incheie cu organizarea unei mici orchestre, iar daca este cald si frumos, Domnul Do si Domnisoara La va vor invita sa explorati gradina “sonora” din spatele palatului.

Spatiu, cultura, muzica, istorie, creativitate, educatie… toate pentru cei mici, puse la dispozitie de Asociatia De dragul artei si Muzeul George Enescu prin proiectul Muza.Muzica.Muzeu.,  finantat de Administratia Fondului Cultural National. Va asteptam la o vizita interactiva si educativa de neuitat atat pentru parinti cat, si pentru copii!

Structura programelor:

 Luna Iunie

 • Sambata 23 iunie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani;
 • Duminica, 24 iunie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 4-6 ani;
 • Sambata, 30 iunie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 4-6 ani;
 • Duminica, 1 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani.

Luna Iulie

 • Sambata,  7 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani;
 • Duminica, 8 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 4-6 ani;
 • Sambata 14 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
 • Duminica, 15 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani
 • Sambata, 21-22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani
 • Duminica, 22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
 • Sambata, 28 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
 • Duminica, 29 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

Programele vor fi reluate incepand cu luna septembrie.

 Inscrieri:

Programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului) sau la tel. 0747 027 353.

 

Comunicat de presa

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.