O masea, doua masele… mai e mult pana departe

Micuta care abia incepe sa mearga in picioare, mi-a luat mana in care aveam o prajtura cu iaurt si cereale si si-a dus-o la gura ei mica. A muscat de cateva ori si cand gustarea cu straturi albe s-a facut mica, m-a muscat de deget. Eu am tresarit cand am simtit cativa dinti mici si ascutiti infigandu-se hotarat in degetul meu aratator. Ea a ras. Apoi mi-a luat din nou mana, semn ca ea a gasit amuzanta reactia mea si ca voia sa continui jocul.

Si l-am continuat. Pana am ramas fara prajitura. Ea a vrut sa continuam si sa ma muste de deget. Strans, tare, parca cu furie. Cand mi-a impins degetul inspre masele, am inteles de ce. Avea gingiile atat de inflamate. Din greseala, am atins-o cu unghia peste ele si Iulia a inceput sa planga. Falcile rotunde si fine i se inrosisera, iar peste ele se pravaleau lacrimi mari si limpezi. I-am luat fata mica in palme si am inceput sa o mangai si sa o pup: Iubita, stiu, te doare la gingie, acolo unde te-am zgariat. Ea plangea si mai tare si imi impingea mana, uitandu-se fix in ochii mei. Contactul acesta fix mi-a aratat ca ea are nevoie de mine chiar daca ma impinge. Ma impinge pentru ca o doare, dar vrea sa-i fiu alaturi. Fetita mea scumpa, te doare rau si te-ai si speriat, nu te asteptai ca mami sa te loveasca la gingiuta. Stiu. Nici eu nu credeam ca o sa te zgarii, nu am vrut, iubire mica. Imi pare rau. Stiu… tu esti suparata acum. Sunt aici cu tine.

Ea plangea cu gura larg deschisa si se uita in ochii mei, punandu-si mana mica la falca. Am vazut 2 masele, una in stanga si una in dreapta, care sparg gingia foarte rosie de jos, una putin mai iesita decat cealalta. Da, fetita, acolo te doare. Uite, iti dau acum niste pupici vindecatori si o sa-ti treaca. Vrei? Ea mi-a luat mana si si-a pus-o pe obrazul ei. Am mangaiat-o usor, iar ea si-a inclinat capul spre palma mea si s-a cuibarit in ea. Eu am pupat-o pe celalat obraz. Ea s-a calmat si a reinitiat jocul, la fel de vesela ca la inceput, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Eu, cu prudenta, i-am dat degetul sa mi-l muste, iar din priviri cautam Nurofenul pentru copii. Acum faceam legatura intre noptile agitate ale Iuliei, faptul ca roade periuta de dinti si ca nu prea mai mananca. O dor gingiile inflamate. Am pus 5 ml din licoarea cu gust de portocale in siringa gradata si i-am dat micutei. Dupa 30 de minute rodea in masele o grisina aspra si tare. Iar eu m-am dus la manichiura sa “decapitez” unghiile si sa le rotunjesc colturile.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.