O zi de feminitate

Ma uit in jurul meu si vad femei mergand incruntate, cu capul in jos, parca avand grija sa nu calce pe ranile sufletesti care nu le dau voie sa zambeasca. Le vad ca sunt frumoase, ca au fost odata fete pline de iubire, de vibratie, de echilibru. Incerc sa-mi imaginez cata feminitate emanau cand aveau 20 de ani. Nu reusesc. Vad doar exteriorul: riduri, haine inchise la culoare care le acopera gandurile si viata.

Ma intreb de ce ne pierdem pe drum, de ce acceptam sa nu mai fim libere, de ce renuntam la feminitate pentru a fi femei barbat, femei puternice, femei care schimba cauciucul la masina fara probleme, femei care muncesc cot la cot cu barbatii? Nu ca ar fi rau sa putem face si astea, dar doar daca ne vin natural, daca sunt singura solutie si daca nu vrem sa demonstram nimic prin asta.

Ma intreb de ce acceptam statutul de victima si nu iesim din relatiile care ne fac rau, care ne incarca negativ, din santajele emotionale din micimea unei lumi superficiale care nu vede dincolo de aparente, care nu vede calatoria, vede doar destinatia, si aceea putin cam stramb. Ma intreb de ce sa vreau sa-i salvez pe toti cu riscul de a ma risipi pe mine? Unde mi-e iubirea de sine? Unde mi-e respectul pentru mine? Unde e aprecierea pe care mi-o port? Unde-mi sunt bucuria, exaltarea, curiozitatea, sinceritatea, zambetul, puterea, credinta, increderea? I feel lost.

Mi-e dor sa vad femei care au grija de ele, care se iubesc, care se respecta, care se poarta frumos cu o rochie, care pretuiesc un sirag de perle si il mangaie in timp ce si-l aseaza, seara, in cutia de catifea neagra. Mi-e dor sa vad femei imbracate in ie care alapteaza in cel mai firesc mod si sarbatoresc cu cerul si pamantul darul maternitatii. Mi-e dor sa mai vad femei cu parul lung prins intr-un coc lejer infasurat intr-un turban chic. Mi-e dor de mama cand purta unghiile rosii sticolase. Mi-e dor de mama.

Mi-e dor de feminitate, de blandete, de bunatate, de lumina, de caldura, de suflet pus pe tava, de o imbratisare mare si puternica in care sa ma simt o femeie frumoasa si dorita. Vreau sa iubesc sanatos, sa fiu matura, sincera si autentica in iubire si vreau sa-mi gasesc sursa mea de putere feminina. O sa incerc O zi de feminitate.

260252_648558188492314_1633714475_n

Text: Ana Nicolescu

Foto: Oana Stoianovici

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.