O Zurli-zi de nota 10

Astăzi, într-o zi de 10, Zurli aniversează 10 ani de bucurie, de vise împlinite, de lacrimi de fericire, de cântece și voioșie, dar, mai ales, de muncă. Am observat tendința de a fi invidios pe succesul cuiva, fără a lua în calcul eforturile depuse pentru a construi ceva puternic, credibil, unic, exploziv, educativ. Munca, stresul, strategia, repetițiile, căderile, ridicările, emoțiile, deplasările (mai ales cele din preajma sărbătorilor când noi toți ceilalți suntem acasă cu familiile noastre), vacanțele ratate, comentariile de toate felurile și multe altele pe care probabil că nici nu mi le imaginez, astea toate nu se văd sau nu vrem să le vedem. Este nevoie de 10 ani ca să ajungi acolo unde sunt cei de la Zurli.

Pe Mirela o știu de vreo 11 ani, cu puțin înainte să înceapă să construiască la acest fenomen. A început de jos, cum își începe orice om un vis fără bani, dar cu multă credință în visul său. Eu lucram la o revistă glossy pe atunci. Ea a venit la un eveniment cu 2 sau 3 ursitoare după ea și cu Maya de mânuță. Erau toate de o veselie de nedescris și Mirela îmi mărturisea amuzată și nerăbdătoare că se duc așa, îmbrăcate în ursitoare, la vot. M-am molipsit de bucurie de la ele și ziua a fost mai luminoasă. Mirela vorbea cu oricine și oricât de grăbită ar fi fost, nu ar fi dat niciodată impresia unui copil că nu vrea să îl asculte, să se joace cu el, să îi spună exact ce are nevoie să audă. Vorbea cu absolut oricine voia să intre în vobă cu ea. Nu părea să discute într-un fel cu directorul unei companii, în alt fel cu portarul de la hotel  și total altfel cu un copil de 5 ani. Ea a fost unul dintre primii oameni pe care nu i-am văzut maimuțărindu-se la copii, ci vorbind pe un ton normal cu ei. După 10 ani de efort susținut, acum când sunt lideri pe piața de spectacole pentru copii, Mirela vorbește la fel de prietenos și de deschis cu directorul unei companii, cu portarul și cu copiii.

Am văzut mulți oameni care odată ajunși sus nu te mai cunosc și nu mai știu de unde au plecat și cine i-a susținut. Este foarte ușor să cazi în capcana celebrității și să te îmbeți cu superficialitatea vedetismului autohton. Ieri, la petrecerea aniversară, Mirela i-a invitat pe toți cei care au fost alături de ea în acești 10 ani. Pe lângă faptul că îi știa pe toți și că își amintea de fiecare cu ce i-a fost alături, în sală erau de la persoane publice la bloggeri, copii, femei, bărbați, antreprenori sau angajați. Cu toții dansau și cântau melodiile împreună cu Fetița Zurli și Tanti Prezentatoarea.

A fost o duminică în marea familie Zurli, o duminică așa cum îmi plac mie: jucăușe, luminoase, cu multă lume cu soare și cu tipica explozie de energie.

Eu mă uit la Mirela cu admirație și cu multă curiozitate, așa cum se uită fetele mele. Mirela, felicitări pentru muncă, pentru concept și mai ales pentru perseverența cu care ai crezut în visul tău și l-ai îndeplinit.image1La mulți ani! Astăzi CD-ul aniversar cu imnul EU SUNT ZURLI se gășeste la toate chioșcurile de ziare împreună cu Gazeta Sporturilor.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.