Ocrotita recurentă. Despre muci și virus intestinal la început de an școlar

Ne-am întors zgribulite și plouate de la teatru. Am mâncat o supă caldă și o plăcintă cu mere. Măriuca și Julie au adormit imediat ce s-au băgat în pat. Dădusem drumul la caloriferul electric de cum intrasem în casă și căldura le-a amplificat oboseala. Recunosc, mie nu îmi place toamna, și cu atât mai puțin ploaia măruntă și vântul rece care îți pătrunde în oase, durerea de cap de după-amiaza, când corpul dă semne de shut down în încercarea lui de a se adapta la frig și de a ține pasul cu responsailitățile profesionale și familiale.

 Încă din vară îmi făceam strategii de păcălire a toamnei. Știam că fetele vor răci imediat ce vor intra amândouă la grădiniță.  Nu mă simt amenințată de răcelile copiilor și știu că este normal ca ei să răcească de mai multe ori pe an. Însă ca o mama care suferă de ocrotită recurentă, am început imunizarea chiar din luna august, la indicațiile Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competență apifitoterapie. Le-am dat Vitamina C, First defense și Colostru cu probiotice.

provocare_57c84b90ddb31

Am stat la munte, ca în fiecare an, o lună și jumătate, tocmai pentru ca ele, pe lângă multe alte beneficii, să stea la aer curat și să își fortifice plămânii. S-au jucat mult afară, cu picioarele goale prin iarbă, iar serile, chiar dacă erau răcoroase și uneori ploioase, Măriuca și Julie nu se îmbrăcau cu mult mai gros. Aveau mâinile și picioarele sloi, dar ochii le sclipeau de fericire și de vioișie.

14607958_10153946491137043_1682149061_n

14593158_10153946493767043_1943719045_n

14642971_10153946491997043_1608373235_n

Deși anul trecut plănuisem pentru vara aceasta să mergem în fiecare săptămână din august, câte o zi la salină, nu am reușit. Planul făcea parte tot din strategia de imunizare. Fetele nu au răcit deloc cât am stat la munte și nici de când ne-am întors.

Însă, din a doua săptămână de grădiniță, Măriuca a luat un virus intestinal. Cu siguranță nu ne putem ocroti copiii de toate bolile și poate nici nu e necesar să o facem. Virusul circula chiar din primele zile în grupa Măriucai și am pus pe seama colostrului faptul că ea a rezistat fără să îl ia o săptămână și jumătate. Julie nu l-a luat deloc. Tatăl lor l-a luat de la Măriuca. Am crezut că l-am luat și eu, dar până la urmă medical a confirmat că la mine a fost o criză de bilă.

După ce am ținut-o pe Măriuca acasă 4 zile și i-am administrat un antibacterian intestinal, săruri de rehidratare și un antidiareic, când am avut ok-ul pediatrei, am dus-o la grădiniță. Desigur că era într-o groapă imunitară, așa că a luat din nou virusul. I-am reluat tratamentul, însă organismal ei părea obosit și nu mai reacționa la medicamente. Așa că am scos din frigider probioticul meu pentru că se terminase colostrul și se pare că flora ei intestinală a început să se echilibreze după două zile. Acum totul a revenit la normal, însă vom continua cu probiotice în funcție de recomandările pediatrei.

Eu încerc să scap de ocrotită, dar este destul de greu având în vedere de unde am plecat și unde am ajuns:

Până la următoarea pățanie din sfera sănătății, vă invit să răsfoiți catalogul provocărilor moderne și mi-ar plăcea să îmi povestiți care este provocarea voastră cu copiii în această toamnă.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.