2 ani de la operația de reducere a dioptriilor. ReLEx SMILE.

Facebook-ul mă anunță că au trecut 2 ani de la operația de reducere a dioptriilor. Doamne, cât de mult îmi dorisem să scap de lentilele de contact, de grija lor, de fapt și de ochelarii de vedre. Cel mai incomod era la mare. Dacă intram cu lentilele în apă, exista riscul să îmi cadă. Cu ochelarii era hilar să intru. Așa că înotam pe orbește. Aveam dioptrii -6. Acum am dioptrii zero. Intervenția propriu-zisă a durat câteva minute. De doi ani sunt alt om.

Când le mai povestesc oamenilor despre intervenție și o recomand cu tot sufletul, îmi aduc aminte că cea mai mare frică a mea a fost să nu îmi pierd vederea. Mi-a fost teamă ca laserul să nu taie prea mult în cornee și să nu mai îmi văd fetele mele frumoase. Am scris aici despre emoțiile de dinainte de operație și despre investigațiile amănunțite pe care le-am făcut. Credeți-mă că investigațiile și pregătirile pentru operație durează mai mult decât intervenția în sine și sunt unele mai usturătoare și lacrimale. Dar sunt extrem de necesare și mi-au dat siguranța că ReLEx SMILE este exact intervenția care mi se potrivește.

Am purtat ochelari și lentile de contact timp de 27 de ani.

Dintre aceștia, 10 ani am așteptat să apară cea mai potrivită metodă de reducere a dioptriilor pentru mine. Acum, după doi ani de la operație,:

– am în continuare dioptrii zero,

– nu am nicio sensibilitate (ochi inflamați, conjunctivită, sensibilitate a cosmetice/machiaj, ochi sensibili, uscați sau care lăcrimează excesiv),

– nu mai am fotofobie

– pot să conduc noaptea

– mă simt liberă să plec oriunde fără să am grijă să nu-mi uit ochelații sau lentilele acasă

– consider că este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viață

– recomand intevenția mai ales pentru perioada rapidă de recuperare. A doua zi după intervenție am condus până la clinică la control.

– în continuare mă minunez de cât de bine văd genele oamenilor de pe stradă, detaliile florilor parcă aș fi la ora de botanică și îi mulțumesc Universului pentru lumea mea colorată și clară.

– îmi aduc aminte primele două săptămâni după operație că mă purtam cu mine ca și cu un ou. Din prea multă încordare mi-au intrat stropi de portocale în ochi, parfum, un colț de carte, părul fetelor, o agrafă cu fundă. Drept urmare Bogdan s-a oferit să îmi aducă niște ochelari de sudură sau de ski. M-am descurcat însă cu ochelarii mei de înot.

Am făcut această intervenție la Ama Optimex. Cred că doar ei pot face ReLEx SMILE în România. Doctorul care m-a operat a fost Andrei Filip.

Ce mi-a rămas în suflet despre el, pe lângă faptul că mi-a redat o altă viziune despre viață, este faptul că înainte de toate simți că vorbești cu un om și te tratează ca pe un om, nu ca pe un pacient. Despre acest tip de intervenție puteți afla informații oficiale și medicale, aici.

Eu v-am povestit aici cum a fost la operație. Vă doresc curaj și încredere. Dacă aveți întrebări, le aștept cu drag și încerc să răspund cât de repede pot.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

    1. În continuare am dioptrii zero, văd bine și ziua și noaptea, nu mă supără nimic și pot să mă machiez fără probleme. Recomand din toată inima. Dar atenție, vorbesc de ReLEX SMILE, procedura pe care am făcut-o eu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.