Organizatia Salvati Copiii continua strangerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente a 15 maternitati din Romania

Organizatia Salvati Copiii invita toti oamenii generosi sa participe cu donatii la evenimentul de strangere de fonduri ce va avea loc in perioada 21 – 22 decembrie la Bucuresti Mall. Actiunea face parte din campania Bun venit pe lume (parte a programului Fiecare copil conteaza), al carei scop este strangerea sumei necesare pentru dotarea cu echipamente medicale performante a 15 maternitati din Romania.

Donatii se mai pot face trimitand un SMS la 8864 (valoare 2 euro) sau pe site-ul campaniei www.salvaticopiii/bunvenitpelume.

Anul acesta, Organizatia Salvati Copiii a reusit sa doneze echipamente medicale importante maternitatii Cantacuzino din Bucuresti, maternitatii din Adjud si sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt. Astfel, din februarie 2012, 64 de copii nascuti prematur au supravietuit datorita incubatoarelor donate de Salvati Copiii acestor maternitati, iar aproape 300 de mame au nascut în conditii optime utilizand masa de nasteri sau masa chirurgicala oferite de organizatia noastra. Valoarea totala a investitiilor, provenite din donatii cash stransa in cadrul campaniei, precum si prin sustinerea unor donatori privati, este de 282.500 de lei.

Cu sprijinul filialelor si al voluntarilor Salvati Copiii, am desfasurat campania de strangere de fonduri Bun venit pe lume în Bucuresti si in mai multe orase din tara. Apelam din nou la generozitatea bucurestenilor si nu numai, pentru ca împreuna sa reusim sa oferim cat mai multor copii nascuti prematur sansa la viata, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

La nivel national, din 1990 pana astazi rata mortalitatii infantile a scazut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-nascuti vii. Cu toate acestea, Romania inca se claseaza intre tarile europene cu o rata a mortalitatii infantile ridicata, respectiv de 9,4/1000 în tara noastra, fata de rata medie europeana de 4,1/1000.

In semestrul 1 al acestui an, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, in scadere fata de perioada similara a anului 2011, cand se reportau 971 de decese. Exista variatii regionale importante, cuprinse intre o rata maxima in teritoriu de  21,5/1000 si minima de 3,6/1000.

Ma emotioneaza puternic faptul ca unii bebelusi pierd lupta cu viata pentru ca în maternitatile din Romania nu exista incubatoare sau alte echipamente performante care sa-i ajute sa supravietuiasca. Am incredere ca tot mai multi oameni se vor alatura cauzei noastre, fie trimitand un sms la 8864, fie donand cash în urnele Salvati Copiii, a adaugat Amalia Nastase, ambasadorul programului Fiecare copil conteaza.

Campania Bun venit pe lume se bucura de sustinerea unor persoane publice precum Andreea Raicu, Andi Moisescu, Inna, Mihai Morar, Laura Cosoi, Jojo, Dragos Chircu si Marius Florea Vizante,  care au promovat, de asemenea, indemnul la donatie pentru sustinerea eforturilor de scadere a mortalitatii infantile in Romania.

Comunicat de presa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.