Organizatia Salvati Copiii demareaza programul de dotare pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti

Salvati Copiii Romania a donat sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Pitesti un incubator performant pentru nou-nascuti, in valoare totala de 10.000 euro.

Aceasta actiune deschide seria celor 27 de dotari pe care Salvati Copiii le va face in acest an. Datorita generozitatii contribuabililor prin campania 2%, dar si a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiti in dotarea  sectiilor de nou-nascuti din: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati din Bucuresti, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iasi, Harlau, Targu-Mures, Roman, Piatra-Neamt, Petrosani, Ploiesti, Sibiu, Botosani, Vatra-Dornei, Arad, Timisoara, Vaslui, Focsani, Cluj-Napoca si dezvoltarea de programe de educatie si suport pentru 5.000 de mame si copii din comunitati defavorizate.

Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti a fost dotata si anul trecut de Salvati Copiii cu un incubator in valoare de 10.044 euro, iar, datorita acestui echipament, pana acum, 96 de nou-nascuti au fost ajutati sa supravietuiasca. In maternitatea din Pitesti, in 2013 au fost 2.135 de nasteri, din care 199 au fost bebelusi nascuti prematur. Alti 350 de bebelusi in medie pe an au nevoie de ingrijiri speciale asemenea prematurilor. Aceasta unitate medicala este una de nivel II, care ingrijeste nou-nascuti cu o greutate de peste 1500g si peste 32 de saptamani. Aici se primesc prin transfer nou-nascutii cu probleme din restul judetului Arges – Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti.

„Prematur inseamna nascut inainte de termen, inseamna un organism care nu este pregatit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de ingrijire speciala, de o atentie deosebita, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator si de o echipa pregatita de medici. De aceea, multumim  Salvati Copiii, echipamentele dotate sunt absolut necesare salvarii de vieti”, a declarat dr. Mihaela Vintila, sef al sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta  Pitesti.

Incubator donat de Salvati Copiii

Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a dotat 18 maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente performante, in valoare de 1.300.000 ron si a ajutat 941 de mame tinere si 633 de gravide.

Pana acum am reusit sa salvam impreuna 3.600 nou-nascuti cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi in 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebelusi. Este nevoie de ajutorul oamenilor si al companiilor in continuare. Romania pierde aproximativ 1.800 de nou-nascuti anual, majoritatea in primele zile de viata”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Salvati Copiii lanseaza astazi si apelul catre publicul larg, de a redirectiona cei 2% din impozitul pe venit catre dotarea cu echipamente a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Romania.

“Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile raman printre problemele dramatice ale Romaniei si trebuie sa fie prioritati pentru noi toti.  A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costa nimic, insa are o maxima importanta pentru bebelusii care lupta pentru viata”, a sustinut Amalia Nastase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”. 

Gabriela Alexandrescu, Amalia Nastase, Florin Tecau

Fii sustinatorul nostru in programul de reducere a mortalitatii infantile, redirectionand 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin Organizatia Salvati Copiii.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizatiei pot fi descarcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2014. Suma nu trebuie mentionata in formular, urmand sa fie completata de administratia financiara.

 Comunicat de presa

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.