E loc pentru toată lumea. Ce ne diferențiază este modul în care facem lucrurile

Se pare că ne vine cel mai la-ndemână să blamăm și să căutăm vinovați. Să ne uităm la partea urâtă a lucrurilor și să le evidențiem pe acelea. Avem o înclinație către negativism. Nu zic că e bine sau rău. Poate doar incomplet. Cred cu toată inima că dacă ne-am îndrepta atenția și spre lucrurile pozitive din viețile noastre, am fi mai zâmbitori și am putea să facem Rai din ce avem.

Dau un exemplu. Mi se întâmplă zilnic să mă deconectez de la propria mea sursă de putere și să mă pierd în comparații cu alții, să mă uit în ograda vecinului, să mă supăr că cineva m-a copiat. Mă răzvrătesc și îmi consum energia în locuri și situații care nu duc nicăieri. Uneori îmi dau seama, alteori mă consum. Însă atunci când îmi dau seama, îmi spun ce le spun și fetelor mele atunci când trec prin situații asemănătoare: dacă te-a copiat cineva, fii mândră, ești un model. Fiecare om vine pe lume cu un dar și e doar al lui și asta îl face unic.

Este loc pentru toată lumea.

Mergi pe drumul tău. Fii atentă la el, îngrijește-te de el, cunoaște-l și iubește-l. Singura relație originară pe care o ai este relația cu tine însăți.

 Fiecare om cu care ne întâlnim în viață ne aduce un dar, chiar dacă inițial nu îl vedem. Inclusiv oamenii cu care nu rezonăm ne ajută să creștem. Sigur că putem să facem mai mulți același lucru, pentru aceeași oameni.

Ce ne diferențiază este modul în care o facem.

Contează credința, perseverența, corectitudinea, tranaparența, dăruirea, utilul, cum îi tratăm pe oamenii pentru care facem acel lucru, sinceritatea și scopul. Și mai ales, contează emoția pe care o producem în acei oameni.

M-am gândit extrem de mult la toate aceste lucruri în timpul ceremoniei de decernare a  Premiilor de Excelență Itsy Bitsy. Din toată marea de oameni din țara noastră pentru fiecare dintre cele 19 categorii, erau aleși doar 3 sau 4 oameni/brand-uri. Sunt onorată să fiu pentru al doilea an consecutiv, nominalizată la categoria Părinte implicat, alături de 3 bloggeri vizibili pe nișa de parenting: Ioana Chicet Macoveiciuc, Tily Niculae și Raluca Loteanu.

Cu siguranță sunt zeci de mii de părinți implicați în România, însă ce ne-a diferențiat pe noi patru au fost criteriile pe care le-am enumerat în paragraful anterior și implicarea în campaniile Itsy Bitsy. Mulțumesc, Itsy Bitsy, că arătați, în fiecare an, ce este valoros la noi în țară, că vă încăpățânați ca părinții să fie informați și să petreacă timp autentic cu copiii lor. Mulțumesc că vă găsiți un aliat de nădejde în nișa de bloggeri părinți și o susțineți de fiecare dată când valorile rezonează de ambele părți.

Vă invit să vedeți aici care au fost categoriile și câștigătorii de anul acesta.

Până data viitoare, nu uita, fă Rai din ce ai. Noul meu motto de anul acesta :).

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristina Nichituș Roncea

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.