Pe Matasari, autenticitatea are gustul copilariei

Sambata trecuta, ca in fiecare weekend, mi-am luat o potie de libertate. Pentru ca merit. Iulia a ramas cu bona, Mariuca la bunica mea, Bogdan la farmacie, iar eu am fugit cat m-au tinut picioarele pe Matasari. Acolo, se pare, erau toate femeile urbane. In ultimul weekend de septembrie, a avut loc evenimentul Femei pe Matasari, sustinut de Redd’s. Cele trei zile au transformat strada Matasari intr-o adevarata poveste, punand in valoare proiecte de moda, dans, spectacole de teatru si o scena pe care au urcat artisti romani renumiti.

Nu mi-am dat seama ca toamna chiar a venit, pe bune, si, in incercarea mea de a tine vara pe loc, tot cu balerinii aurii m-am incaltat. Primisem de la Miruna invitatie la conferinta despre Formele si gustul autenticitatii, sustinuta de Andreea Billig. Pana m-am uitat eu la toate tarabele cu fundite, flori crosetate, tricouri pictate, gramofoane, tablouri pe lemn, cufere, pana m-am oprit sa-mi faca Silviu o poza cu buze rosii de carton, conferinta incepuse.

Am nimerit langa Sabina. Conferinta era intr-o curte. Eu in balerinii aurii. Sticlele de Redd’s in frigidere cu usi de sticla. Cartile Andreei, pe mesele de tabla. Cred ca tuturor ne era frig. Nu o auzeam prea bine pe Andreea. Vorbea despre autenticitate. Ce este ea, cum se manifesta, cand devenim autentici, ce nu ne lasa sa fim autentici, ce ne aduce bun autenticitatea. N-am intrat in discutie, desi aveam raspunsurile la mine. Le-am aflat de la Gaspar. De-a lungul terapiei. Am preferat sa-i ascult pe ceilalti. La final, am cazut cu totii de acord ca autenticitatea are gustul copilariei.

Redd's

Dupa conferinta, ne-am indreptat spre workshop-ul creativ pregatit de Redd’s. Aveam la dispozitie tricouri verzi, rosii, galbene, umbrele glabene si rosii, markere colorate, funde late, inguste, de saten sau de organza, nasturi, margele, ate, ace, un lant luuuung… toate pentru a fi creative. Nu stiu cum se face de in ultimul timp nimeresc aproape numai la workshop-uri creative. Nu le vanez, dar nici nu ma feresc de ele, ce-i drept. Eu am inceput sa fiu creativa prin a fi distructiva. Am taiat gulerul, manecile si nasturii unui tricou rosu. Am luat de la Gabi un rest de tricou verde si l-am transformat in funda, conform zicalei, gunoiul altuia, comoara mea. Am cusut un nasture rosu pe funda verde. Cum simteam ca nu am taiat indeajuns (probabil are legatura cu viata mea interioara :)) am taiat si o portiune din tiv si am ornat baza tricoului cu un niste rotocoale, asa cum m-am priceput. Am lasat asa opera de arta pentru ca plecasem de 5 ore de acasa si deja mi-era dor de fetele mele.

C18G5775

Cand sa plec, organizatorii tocmai pregateau pista pentru concursul de Alergare pe tocuri. In drum spre masina, n-am avut de ales si am mers si eu pe pista, in pas alergator, fara tocuri, ce-i drept si in sens invers. Dar… fiecare are drumul lui in viata, nu-i asa?

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.