Ploaia copilariei mele

Se pare ca, oficial, am cam intrat in vara. Destul de ploios si de racoros, cu ratarea iesirilor in parc in ultimul moment. Cu “ce fac cu copilul daca nu iesim la joaca”, cu agitatie si frustrare ca toboganele sunt ude. Cu acumulatorii consumati de prea mult “nu ai voie”, spus copilului la nisipul imbibat in apa, la noroi, la balti, la leagane.

Cred ca adesea uitam cu cata bucurie calcam si noi in fiecare balta cand eram copii. Si ce daca ne udam, si de daca ne murdaream, nu conta, nu bagam de seama. Ne placea, traiam clipa, o savuram, o respiram si cantam de bucurie. Cred ca, in nebunia de a fi mame cat mai bune, mereu gata de actiune, din dorinta de a nu raci copilul, de a nu spala intruna haine sau pantofi, uitam sa respiram ploaia si sa vedem curcubeul.

Imi amintesc ce racoare suava imi mangaia ceafa inainte de ploile racoroase de vara, ale copilariei mele. Imi amintesc cum mi se inundau ochii de culoare cand cerul gri-indigo dinaintea furtunii accentua galbenul lanului de rapita si nu-mi doream altceva decat sa alerg razand prin ploaie pana acasa, impreuna cu ceilalti copii, aflati tot in vacanta, la tara.

Imi amintesc papadiile pufoase, udate de ploile cu soare. Imi amintesc cand uneam picaturile de ploaie de pe o banca din parc. Imi amintesc primul sarut in ploaie. Imi amintesc o ciocolata calda cu scortisoara cand ma gandeam cu dor la cineva, cu privirea pierduta printre stropii de ploaie care tropaiau pe geamul unei cafenele din Paris. Imi amintesc cand ma ploua in Vama in mare, pe fata, pe umeri, pe buze.

Eu n-as vrea sa ratez, acum ca adult, toate aceste senzatii si nici nu as vrea sa o opresc pe Mariuca sa le experimenteze. Cred ca daca noi, ca mame, avem o stare euforica, o stare de bine, de implinire, o transmitem si copilului nostru. Ii transmitem energie si frumusete si, implicit mesajul “traieste clipa”.

Am scris toate astea pentru ca saptamana trecuta am lansat un concurs printre mame. Provocarea a fost sa trimiteti poze fresh cu voi, dupa o zi lunga si obositoare. Iar eu cred ca te poti mentine energizata doar daca te simti bine cu tine insati, daca traiesti din plin bucuriile vietii, daca inca te bucuri si esti atenta la culorile, aromele, senzatiile, frumusetea oamenilor din jurul tau. Concursul este sponsorizat de Varta, odata cu lansarea acumulatorilor Ready 2 Use. Va multumesc tuturor celor care ati trimis poze la concurs.

Ph Vio

Ph Vio

Roxana Dumitrascuta

Roxana Dumitrascuta

Mary Anton

Mary Anton

Gabriela Magureanu

Gabriela Magureanu

Castigatoarele concursului powered by Varta sunt: Ph Vio, Roxana Dumitrascuta si Mary Anton. Felicitari si multumesc pentru participare. Va rog sa trimiteti, pe adresa ana.nicolescu@mamicaurbana.ro, numele complet, adresa de livrare si un numar de telefon, pentru a va putea trimite premiile.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

3 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.