Praf magic pentru prima zi…

Ne-am sugrumat emotia cand, pe drumul de 5 minute inspre gradi, Mariuca, fetita de 3 ani, cu ochi albastri, curiosi si mari, topaia cantand combinat: “Sunt Fetita Zurli, sunt Fetita Zurli. M-am gandit eu ca-s frumoasa… Mama poate fi faloasa ca ma are…”

–          Iubita mea, uite, iti pun bratara asta la mana. Are fir rosu, culoarea care imi place mie cel mai mult. Si o biluta mov, culoarea care iti place tie cel mai mult. In bratara asta suntem noi doua, cu sufletele impletite. Cand o sa dormi la pranz si o sa ti se faca dor de mami, te uiti la bratara si o sa ma simti aproape, caci eu o sa fiu cu gandul la tine.

–          Mami, o sa-mi fie dor de tine si o sa pup bratara mult, mult, mult.

–          Iar eu o sa simt asta si o sa-ti trimit, si eu, pupici lipiciosi cu multa energie si dragoste.

–          Si daca o sa-mi vina sa plang?

–          O sa-ti vina, cu siguranta. Nu-i nimic. Uite, ia sticluta asta cu praf magic si…

–          Mi-o dai? Serios? Nu ma pacalesti? Pot sa o iau la gradi?!?!?

–          Da, iubita, e pentru tine.

–          Dar mi-ai zis ca nu am voie sa pun mana pe ea.

–          Pentru ca o pastram pentru momente speciale. Pentru prima ta zi de gradinita.

Acum am si eu nevoie de praf magic si de o bratara cu biluta mov. Si au trecut doar doua ore jumate din cele opt. Doua ore in care mi-am amintit fiecare moment de cand s-a nascut Mariuca. Doua ore in care linistea in casa e deranjanta. Doua ore in care am pupat toate jucariile imprastiate de ea inainte sa plecam la gradinita. Doua ore in care eu si Bogdan ne-am luat in brate si, printre lacrimi, ne-am zis: “A crescut iubita noastra mica. Ce repede trece timpul. Am facut-o si p-asta. Am reusit.”

Avem un copil care are in suflet magie.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Pinterest

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.