Prima vizita la dentist

Conform AAPD (Academia Americana de Stomatologie Pediatrica) prima vizita la dentist a copilului trebuie sa aiba loc in jurul varstei de 1 an, cand dintisorii incep sa erupa.  Inainte de a-i programa consultatia, insa, trebuie sa tinem cont de cateva trucuri care vor transforma aceasta vizita intr-o experienta placuta si vor ajuta la crearea unei relatii de lunga durata intre copil si medicul dentist.

Cum ne pregatim copiii pentru prima vizita la medicul stomatolog pediatru?

In primul rand le vom prezenta copiilor nostri prima consultatie ca fiind o experienta interesanta intr-un loc nou, frumos colorat, cu multe jucarii, unde vor descoperi jocuri noi si vor avea parte de experiente frumoase. Astfel, vor accepta mai usor vor accepta vizita la „Zana Maseluta”.

Daca ne dorim sa fie linistiti in timpul vizitei la medicul dentist, trebuie sa ne asiguram ca le oferim copiilor toate conditiile unei experiente placute. Din acest motiv, specialistii ne recomanda ca vizita sa aiba loc in cursul diminetii, cand copilul este odihnit.

Chiar daca uneori uitam acest lucru, este foarte important sa tinem cont de faptul ca reprezentam un model pentru copiii nostri. Cu alte cuvinte, nu doar ei trebuie pregatiti pentru vizita la medicul dentist, ci si parintii. Chiar daca am suferit o trauma legata de tratamentele dentare si ne este frica de medicul dentist, va trebui sa ne mascam nelinistea si sa ii transmitem copilului incredere.

Vom evita termenii cu rezonanta negativa precum “ace”, “injectie”, “durere”, “sa nu plangi” etc. si ii vom incuraja pe copii fara a le promite recompense, asociate adesea cu sfarsitul unei experiente neplacute.

La DENT ESTET 4 KIDS, fiecare exemplu pozitiv pe care il oferim copiilor va fi sustinut de personalul specializat in comunicarea cu acestia. In plus, daca incercarile noastre de a le prezenta copiilor o experienta frumoasa la medicul dentist nu ii va linisti suficient, medicul specializat in psihologia copilului cu siguranta va reusi acest lucru.

Experienta specialistilor din cadrul clinicii specializate in stomatologie pediatrica in tratarea copiilor anxiosi face ca fiecare prima vizita sa puna bazele unei relatii de prietenie intre medic si copil. Iar pentru noi, parintii, aceasta este garantia ca ei se vor dezvolta sanatos.

Cum este prima vizita la DENT ESTET 4 KIDS?

  • Medicul stomatolog ii va prezenta copilului cabinetul stomatologic, scaunul dentar si ustensilele intr-un mod ludic si informativ pentru a-l introduce in atmosfera de poveste.
  • Apoi, va examina cu grija dintisorii şi gingiile copilului si va realiza planul de tratament. Chiar daca poate parea prematura discutia despre un tratament dentar, cariile de biberon sunt principalii inamici ai dintisorilor la o varsta atat de frageda. De aceea, ele trebuie tratate in faze incipiente, astfel incat sa nu duca la pierderea timpurie a dintilor de lapte si la compromiterea dintilor definitivi.
  • Medicul stomatolog pediatru ne va explica modalitatile cele mai simple si eficiente de ingrijire a danturii copilului si ne va sfatui in privinta alimentatiei, pentru a reduce riscul de aparitie a cariilor.
  • Medicul va descrie toate metodele de preventie, precum: igienizarea, fluorizarea, sigilarea dintilor. In plus, ne va recomanda un plan de consultatii.
  • Copiii vor uita de frica cu ajutorul „Zanei Maseluta” care va folosi tehnica „Tell-show-do” („Spunem- aratam- aplicam”), prin care ii va pregati pentru tratamentul dentar inainte de a incepe procedura.
  • Relatia dintre medicul dentist si copil se va dezvolta in timp, pe masura ce noul pacient se va acomoda. Pana atunci, insa, noi vom afla o multime de lucruri esentiale pentru dezvoltarea  armonioasa a zambetului sau!

De ce sa mai asteptam? Putem programa chiar acum vizita gratuita la medicul dentist „Under 3 for FREE”!

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.