Primavara incepe cu Portret de femeie

Ah, in sfarsit respir primavara. Zambile, soare, femei cu martisoare in piept. Cel mai mult ma impresioneaza cate un batran cu mainile pline cu buchetele de ghiocei, care merge grabit spre casa. Ce frumos e sa primesti :). Important e sa si stii cum sa primesti. Asa ca, ma voi bucura de fiecare fir de floare, de fiecare snur vestitor al primaverii, de fiecare urare primita.

Pentru mine, primavara a inceput, inainte de 1 martie, cu un Portret de femeie, marca Foto Union.  Acum vreo 3 zile, pe ploaie, vant si aglomeratie, am zis ca ar fi frumos din partea mea sa onorez invitatia celor de la Foto Union de a participa la precampania Portret de femeie, dedicata bloggeritelor. Eu aveam un deja-vu cu drumul prin centrul capitalei, pe la ora sase seara. La fel de greu am ajuns si in decembrie, la Portret de familie. Avantajul a fost, de data asta, ca eram singura in masina si puteam sa vorbesc necenzurat, dezavantajul, ca nu mai aveam dezaburire si nici servo. Insa totul a trecut cand am gasit loc de parcare chiar in fata Hotelului Continental, acolo unde avea loc evenimentul.

La etajul 4 era amenajata o expozitie cu fotografiile de anul trecut. Uitandu-ma la portrete, ma gandeam ca e fantastic cate poti transmite si cate poti ascunde, in acelasi timp, intr-o fotografie. Si, la fel de fantastic, e cum din mai multe fotografii, doar una iti atrage atentia in mod deosebit. Ce-o fi avut de m-a atras? Incadrarea, lumina, personajul, firescul, atitudinea, fragilitatea, siguranta, feminitatea?…

11718_521268874583545_2083891194_n

Cristian Sutu, unul dintre fondatorii Foto Union, m-a intampinat facandu-mi o poza si apoi m-a condus catre “studioul foto”. Un fotoliu ivoire, candelabre cu lumina surda, 2 umbrele mari pentru a da glas, ca prin minune, luminii, femei frumoase, cu pofta de viata… Cred ca mi-ar fi placut si o mini orchestra in spatiul din spatele fotoliului. Pentru ca il anuntasem pe Cristian ca nu pot sta mult, mi-a propus sa iau loc pe fotoliu si sa inceapa shooting-ul. Asa repede, deja? Stai putin. Aoleu. Gata, m-am asezat. Radu Badoiu, celalalt membru fondator Foto Union, a inceput sa imi faca poze, dupa ce, in prealabil mi-a spus cum sa-mi tin picioarele, fruntea, spatele, mainile. Cristian facea si el poze. Eu eram deja intimidata, intr-o pozitie deloc fireasca pentru mine. Noroc ca s-a terminat totul repede si a iesit o minunatie de poza.

mamica urbana-1_m

Am vorbit apoi cu Loredana Grozea, Product Manager la Angelini Pharmaceuticals, care mi-a prezentat Feminella, un produs pentru sanatatea intima a fiecarei femei. Si pentru ca acesta se adreseaza cu precadere femeilor aflate la (pre)menopauza, Loredana mi-a sugerat ca i-as putea face cadou produsul mamei mele. Insa ne-am dat amandoua seama ca in generatia noastra, mamele considera acest subiect, unul tabu si ne-am propus ca noi sa fim deschise fata de copiii nostri.

Am plecat apoi spre casa cu gandul la portret si la subiecte tabu. Multumesc Foto Union si Feminella pentru cadoul portret, vestitor al primaverii. Mai multe fotografii puteti vedea aici.

Atelierul fotografic “Portret de femeie” va avea loc intre 1 si 8 martie la Grand Hotel Continental. Fiecare femeie inscrisa va avea parte de o sedinta foto gratuita, iar la final, de un portret realizat in conditii de studio.

Text: Ana Nicolescu

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.