Ce cred eu despre prințesele din desenele animate?

Nu am fost niciodată fan prințese din desene animate cu rochii roz, diademe cu diamante și pantofi cu toc cui. Nici măcar nu mi-au plăcut buchetele de flori, Făt-Frumoșii siropoși sau serenadele la balcon. Nici în copilărie, nici acum nu mă dau în vânt după prințesele extrem de girlish cărora le reușesc lucrurile ca prin magie.

Probabil că atunci când nu ai parte de astfel de scenarii hollywoodiene în viață, zici că nu îți plac cu scopul de a nu te afecta atât de mult discrepanța dintre ficțiune și realitate. Apoi îți spui că ți se pare siropos să poți pandantive cu inimi care se deschid, la gât. Sau inele cu steluțe, sceptru cu sclipici și cești de ceai dantelat decorate.

Vine un timp însă când devii mamă de fete cărora le plac prințesele. De orice fel. Și s-ar uita non-stop la desenele animate cu ele. Atunci îți dai seama că este nevoie să vezi partea bună a lucrurilor și să iei tot ce este pozitiv, să maximizezi și să curgi împreună cu curentul, nu să te împotrivești lui. Uitându-mă vrând nevrând la seriale de desene animate împreună cu Măriuca și Julie, am descoperit un nou tip de prințesă de care mie îmi place mult. Este tipul proactiv, ușor rebel, implicată în rezolvarea problemelor, empatică, solidară, competitivă doar selectiv, mai degrabă colaborativă și care are înrădăcinate valorile pentru o familie unită.

Atunci când felelor le place de o anumită prințesă, toată casa se umple de materiale cu prințesa respectivă: perne, așternuturi, încălțăminte, haine, umbrele, carnețele, planșe de colorat, păpuși, creioane, sceptru, pahare, coroană, animalele din poveste, petrecere cu personajele din poveste.

În unele zile, după ce le iau pe fete de la grădiniță, punem de-o petrecere regală, care iese cam așa:

Petrecerea noastră a purtat numele Elena din Avalor, asemenea serialului care îşi face regalul debut sâmbătă, 29 octombrie pe Disney Channel, la ora 11.00 am. Ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost faptul că Elena este prima prințesă Disney cu origini latine.

Serialul, a cărui acţiune se petrece pe tărâmul magic Avalor, spune povestea Elenei, o adolescentă curajoasă şi dornică de aventură, care după ce şi-a salvat regatul din mâinile unei vrăjitoare rele, devine prinţesă, fiind nevoită să înveţe cum să-şi guverneze ţara, până când va avea vârsta necesară pentru a fi regină. Întâmplările prin care trece Elena o vor face să-şi dea seama că noul ei statut necesită înţelepciune, capacitate de adaptare şi compasiune, caracteristici pe care le are orice lider adevărat.

Poveştile din serial conţin influenţe din culturile latină şi hispanică, prin diversitatea de stiluri arhitecturale, tradiţii, mâncăruri şi obiceiuri prezentate. Latura mistică, mitologia, folclorul şi muzica joacă şi ele un rol important în serial. Astfel, în fiecare episod putem asculta melodii originale într-o multitudine de stiluri latino: mariachi, latin pop, salsa, banda sau hip hop chilian.

Un alt aspect care mi-a plăcut este că melodia este interpretată de o Elenă, și anume de Elena Gheorghe.

Vă doresc un weekend princiar și vă aștept cu păreri după ce urmăriți premiera.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.