Inspir și expir
comments 2

Miliarde de bacterii benefice contra războismului interior? (P)

Se foise toată noaptea. Abia dacă reușisem să dorm câteva ore legate. Și eu care crezusem că după ce va trece de 3 ani va dormi buștean toată noaptea. M-am gândit că visează ceva urât. Am luat-o în brațe. Nu era de la vise că nu vorbea în somn, nu gesticula cum face ea. Am rememorat filmul zilei de sâmbătă. Am fost împreună la piscină, apoi am lăsat-o câteva ore la bunica mea, am fost apoi la curte și ne-am întors seara acasă.

Brusc îmi pică fisa. O doare burta. Pe sub pătura moale, îi pun mâna pe abdomen. Îi bolborosește ca o apă colocotită. Parcă înăuntru se dă un război. Iarăși derulez filmul. Identific potențialele cauze: apa de la piscină (puțin probabil cu regulile extrem de stricte), mâncat toate porcăriile cu toate prostiile din lume la bunica acasă (cel mai plauzibil), căpșunele nespălate de la curte (semi probabil).

De cum se întrevede prima rază de lumină prin jaluzeaua puțin ridicată, Măriuca sare din pat direct la baie. E deranjată la stomac. Îmi povestește palidă și obosită cum a mâncat pe furiș pufuleți și suc din ăla de care îi ia buni fără să îmi zică. Deși știe că nu îi fac bine, ideea de a face ceva pe ascuns și potențiatorii de arome, plus coloranții din produsele procesate devin pentru Măriuca tentații de nerefuzat.

Nu mă panichez foarte tare pentru efect, știu leacul. Și ea la fel. Iau din frigider o capsulă de Jarro Dophilus, dizolv conținutul într-o siringă cu apă și i-o dau Măriucăi. O ajută de fiecare dată probiotocele.

Ce sunt probioticele?

„Microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în doze optime, conferă un beneficiu sănătăţii organismului-gazdă”, definiţie Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Rolul lor este să lupte cu infecțiile și să asigure echilibrul la nivelul tractului digestiv. Și nu numai. În fiecare vară merg cu fetele la munte 6 săptămâni. În tot acest timp, luăm probiotice cu scopul de a ne întări imunitatea și de a pregăti organismul pentru toamnă. Ei bine, da, imunitatea are la bază un tract digestiv sănătos.

Anul trecut, tot la munte, am descoperit pe propria-mi piele că probioticele mă ajută să scap de alergie. Mare veselie pentru că timp de 6 săptămâni nu scăpam deloc de bândele inestetice și care îmi dădeau mâncărimi de nedescris pe corp. Fetelor le mai dau probiotice și atunci când iau antibiotic. Iar eu am mai luat și în cura de slăbire de anul trecut.

Aaa, și să nu uit, Jarro-Dophilus EPS nu lipsește din trusa noastră de vacanță. Mai ales când plecăm din țară. Mai ales la mare. Are capsulă gastrorezistentă şi poate fi luat în vacanţă deoarece nu necesită păstrarea la frigider. Saccharomyces Boulardii (este o drojdie) are 5 miliarde de bacterii probiotice şi este studiată pentru efectele benefice în diareea călătorului.

Foto: Secom

Foto: Secom

Miliarde de bacterii benefice într-o singură capsulă

Portofoliul de probiotice Secom® cuprinde produse atât dedicate copiilor, cât şi adulţilor. Vă îndemn să consultați medicul înainte de cumpărare și administrare. Produsele au un număr mare de bacterii benefice dintr-o capsula (ex. Jarro-Dophilus+FOS 3.4miliarde, Jarro-Dophilus EPS 5 miliarde). Varietatea de tulpini (ex. Jarro-Dophilus+FOS 6 tulpini, Jarro-Dophilus EPS 8 tulpini)

Produse simbiotice, cu adaos de prebiotice, în cazul Jarro-Dophilus+FOS, Baby’s, Jarro-Dophilus+FOS, GOS, Saccharomyces Boulardii+MOS, care potenţează acţiunea probioticelor la nivelul intestinului gros.

Probioticele şi sinbioticele Jarrow Formulas includ tulpini studiate clinic.

Așa că avem la îndemână o varietate de produse ca să îi venim de hac războismului interior. Dar nu uitați să cereți sfatul medicului înainte.

Text: Ana Nicolescu

Foto deschidere: Mihai Răitaru

2 Comments

  1. Pe Jarro Dophilus îl știam doar în varianta pentru bebeluși. Bine de știut că există și pt adulti! Soțul meu are un tratament cu antibiotic, pe care trebuie să îl urmeze vreo 3 luni de acum inainte. Așa că mă bucur să aflu că există variante de probiotice..:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree