Proiectul Muza.Muza.Muzeu revine in luna septembrie

Programe pentru familiile cu copii de 2 – 6 ani

Inca putin si toamna va incepe sa ne copleseasca cu oferte culturale. Odata cu ea, Asociatia De dragul artei se reintoarce, mai entuziasta ca oricand, cu programele gratuite de educatie creativa organizate la Muzeul National „George Enescu” de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucuresti.

Proiectul Muza.Muzica.Muzeu. revine, astfel, in luna septembrie, cu o ultima serie a programelor dedicate copiilor de 2-6 ani si parintilor acestora. Asemanator lunilor iunie-iulie ale acestui an, programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” si „Domnul Do si Domnisoara La”.  Ambele sunt gratuite atat pentru copii, cat si pentru adulti, inscrierea fiind obligatorie incepand cu ziua de luni a saptamanii in care este programata intalnirea.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzica, miscare si instrumente muzicale. Intreaga abordare educativa are drept principala miza creativitatea, iar prin imbinarea mai multor arte in cadrul aceluiasi atelier se urmareste absorbtia naturala a practicilor si valorilor de catre copiii mici care, in viitor, vor aborda cultura intr-o maniera fireasca, accesibila si atractiva. Totul are loc sub indrumarea specialistilor in educatie muzeala si dans creativ si cu ajutorul unor muzicieni care vor canta si incanta audienta cu fragmente din lucrari cunoscute ale universului enescian.

Tema 1: „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Dansul, muzica si miscarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se intampla cand intra in joc esarfe colorate, intrumente si papioane dichisite? Iese la iveala un exercitiu de creativitate pentru adulti si copii, in care vor invata, impreuna, care sunt atractiile muzeului si bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2:Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Programul incepe cu prezentarea Domnului Do caruia ii plac tablourile si colectioneaza diplome, fotografii si tot felul de obiecte pe care le veti descoperi impreuna cu organizatorii. Domnisoara La este foarte eleganta si draguta, ea semanand mult cu Maruca Cantacuzino, sotia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altadata. Partea de atelier consta in organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar daca este cald si frumos, Domnul Do si Domnisoara La va vor invita sa explorati gradina “sonora” din spatele palatului.

Structura programelor

  • Sambata, 8 septembrie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani;
  • Duminica, 9 septembrie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
  • Sambata, 15 septembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
  • Duminica, 16 septembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani.
  • Sambata, 22 septembrie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani;
  • Duminica, 23 septembrie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
  • Sambata, 6 octombrie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani
  • Duminica, 7 octombrie, ora 10.30 – „Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani

Inscrieri

Programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului) sau la tel. 0747 027 353. Participarea este gratuita atat pentru copii, cat si pentru parinti. Din cauza numarului mare de solicitari va sfatuim sa solicitati inscrierea in cursul zilei de luni a saptamanii programului.

Comunicat de presa

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.