Putem schimba lumea prin implicare

Saptamana trecuta a fost un eveniment tare drag mie la care nu am reusit sa ajung. Insa Ioana Predoiu, jumatatea mea de Parenting PR a mers acolo cu entuziasm, bucurie si curiozitate. Ea povesteste cum a perceput aceasta experienta si spune cu voce tare o dorinta de-a noastra, pe care eu nu as fi avut indrazneala sa o spun. Insa ma bucur ca a facut-o ea. De multe ori, atunci cand eu simt ca nu am curaj, are ea. Alteori, cand ea nu se simte puternica, ma simt eu. Si asa ne completam si invatam una de la alta mereu in determinarea noastra de a duce lucrurile dincolo de simple concepte si de a aduce lumina, iubire si energie pozitiva in viata tuturor mamelor din Romania.

”Sunt la CSR4WOMAN si schimb lumea prin implicare. E primul highlight care mi-a iesit in fata ochilor cand am pasit pragul evenimentul organizat de AVON. Si mi-am pus imediat intrebarea: Cum schimb eu lumea? In minte mi-au venit cateva proiecte frumoase pe care le-am inceput cu Ana la Parenting PR, unele pe care deja le-am lansat, altele pe care urmeaza sa le lansam, si am rasuflat usurata, puteam pasi printre atatea femei minunate si proiecte care te fac sa lacrimezi de emotie.

M-am uitat pe lista cu proiecte ce urmau sa fie prezentate si mi-am promis mie (si Anei) ca in anii urmatori pe lista va fi si un proiect CSR realizat de noi, poate de ce nu, chiar “Esti unica. Alege personalizat”, campania Parenting PR menita sa imbunatateasca viata mamelor din Romania.

unnamed

Am ales panel-ul 2 pentru ca ma interesa sa vad cum altii schimba viata femeilor din Romania cu proiecte de antreprenoriat si educatie. Am fost placut surprinsa sa aflu despre BootCamp pentru fete organizat de Scoala de valori, proiect initiat de Alexandra Parlogea. Un proiect tare fain, care mi-a atras atentia pentru ca ma ingrijoreaza tinerele din ziua de astazi lipsite de directie, vulnerabile, care nu mai au un model in viata si sunt nesigure pe ele. Iar BootCamp-ul vine in ajutorul acestor fete, lucrand la dezvoltarea personala si increderea in sine. Uneori fetele de azi nu stiu ca vor deveni femei ce vor schimba lumea, maine. Aceasta tabara ar trebui organizata de cel putin 4 ori pe an (nu doar o data), caci chiar cred ca avem nevoie de viitoare femei puternice care sa se iubeasca mai mult pe ele fara sa le fie frica.

In acelasi panel am mai aflat povesti extraordinare de la  Roxana Colisniuc, ING, Incubatorul de afaceri; Andra Todirita – Work at Home Moms; Laura Grigore – Baby Office; Andreea Rotaru – Asociatia REACT, Anotimpuri la Borcan;  Irina Sorescu  – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Mama Pan.; Mirela Nemțanu – L’Oréal, “Pentru femeile din stiință”; Silvia Stegaru – IoT4Girls; Beatrice Weber – Bursele Superscrieri; Tincuța Apăteanu – Edusfera;   Mirela Oprea – Senior Liaison Manager World Vision International.

Mi-ar fi placut sa ma pot clona si sa ascult si ceea ce s-a vorbit la panel 1, dedicat sanatatii si protectiei sociale, panel moderat de Amalia Enache pe care o apreciez foarte mult. Dar cel mai rau mi-a parut ca nu am apucat sa o ascult pe Melania Medeleanu vorbind despre – Magic Camp, un proiect emotionat unde se intampla minuni pentru copiii cu afectiuni oncologice.

unnamed (2)

Faptul ca au fost 2 panel-uri de discutii inseamna ca lucrurile se misca. Ca Romania a inceput sa fie valoroasa, ca cineva face ceva pentru femeile din Romania, ca avem sperante si le transformam in idei.

Conferinta a fost incheiata prin prezentarea contextului din ultimul an in care s-au desfasurat campaniile sociale dedicate femeilor din Romania, dar si prin studiul „Women Empowerment”, realizat de AVON la nivel regional. Aceasta cercetare a surprins profilul romancei in 2015: ambitioasa, dornica sa gaseasca echilibrul perfect intre roluri (mama, sotie, femeie de cariera), dar straduindu-se in acelasi timp sa lupte impotriva prejudecatilor sociale.”

Text: Ioana Predoiu

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.