Știri
Leave a comment

RACE FOR THE CURE, 4 iunie 2016, parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle

Fundația Renașterea organizează pe 4 iunie 2016 cea de-a doua ediție a Happy Run – Race for the Cure Romania, cea mai renumită cursă din lume, o sărbătoare a sănătății și a prevenției cancerului de sân și anunță deschiderea înscrierilor on-line pe www.fundatiarenasterea.ro.

Evenimentul se desfășoară sub Patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea oficială a Administrației Prezidențiale. Alți susținători sunt: Ministerul de Externe, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Bucharest Running Club.

Evenimentul este structurat pe 3 categorii:

  • 5 km – competiție alergători
  • Fitness Walk -5 km – plimbare persoane de toate vârstele
  • Fun Walk- 1 km – plimbare

Cele trei curse reprezintă o modalitate de conștientizare a importanței prevenției cancerului și de sărbătorire a învingătoarelor în lupta cu cancerul. Donația recomandată pentru înscriere este de 50 lei pentru adulți, 20 de lei pentru copii între 14-18 ani, iar copiii sub 14 ani pot participa gratuit.

Se vor forma echipe, vor fi competiții între școli, ambasade și companii și se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasă, cea mai eficientă în strângerea de fonduri și cea mai originală costumație.

0702eb40-e2b4-4317-9509-4429e9173a2e

Participanții vor primi tricoul oficial al cursei, vor avea acces la cele trei puncte de hidratare (apa Vittel), vor participa la încălzirea în ritm de dans oferită de trainerii de la WorldClass, vor primi o medalie la trecerea liniei de sosire, precum și un bilet la tombola cu premii. Pentru copii se vor organiza activități și jocuri interesante și distractive, iar finalul va fi marcat de un concert de excepție.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru:

  • a acoperi costul de manoperă pentru perucile din păr natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice ;
  • susținere psihologică pentru paciente;
  • campanii de informare asupra imporțantei prevenției și a depistării precoce a cancerului de sân.

ef43d690-0168-4391-8fae-b864c88e5107

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2001, care a primit statut de Organizație de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundației Renașterea este aceea de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân și de col uterin, de a oferi investigații medicale gratuite și consiliere pacienților oncologici.

Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree