La relansarea colecției Sofia I, am aflat lucruri noi despre copiii mei

Îmi place să merg cu Măriuca și Julie la evenimente organizate pentru copiii bloggerilor, din mai multe motive. În primul rând aceste întâlniri îmi dau senzația că suntem o mare familie. Ne știm între noi, știm cum îi cheamă pe copiii noștri, ce prințese sau cavaleri le plac. Copiii se știu între ei, se joacă împreună, se ajută. Uneori, noi, mamele, ne uităm la poze și realizăm cât ne-au crescut copiii de când am devenit o comunitate de părinți bloggeri.

În al doilea rând, aceste evenimente sunt un prilej de învățare, de socializare, de relaxare, de lansare a ceva nou, de joacă, de râs, de bricolat, de colorat, de cântat, de respectat anumite norme de comportament în public, de conectare.

Între noi, prințesele

Al treilea motiv pentru care îmi plac întâlnirile cu copiii este că pentru mine, acestea sunt un moment bun de a descoperi lucruri noi despe Măriuca și Julie, de a le vedea evoluția. Chiar înainte de Paște, Laura ne-a invitat la  evenimentul “Între noi, prinţesele”, prilejuit de relansarea colecţiei Sofia I de la editura Litera. Până să ajungem la mansardă, eu m-am pierdut puțin printre cărțile, aromele, jurnalele, albumele și toate stările frumoase pe care mi le dă Cărturești Verona. Am făcut în jur de 15 minute de la parter până la mansardă și cu greu le-am dezlipit pe fete (și pe mine) de toate atracțiile de pe rafturi.

Relansarea colecției Sofia I

Într-una din încăperi ne așteptau o masă lungă cu cărți de colorat, ouă pe băț, sclipici și acuarele. Așa că fetele și-au găsit câte un loc printre ceilalți copii și au început să coloreze din cartea Să pictăm cu prinţesa Sofia.

Apoi, am citit din cartea Cele mai frumoase poveşti cu Prinţesa Sofia. Colecția Sofia Intâi a debutat în anul 2013 iar de atunci au aparut pe piaţa de carte 30 de titluri. Este una dintre cele mai îndrăgite colecţii de carte pentru copii din România, datorită mesajelor pozitive, solare şi – nu în ultimul rând, educaţionale – pe care le promovează.

După o pauză de dulce cu prăjituri de la Grace Couture Cakes, copii au fost provocați să picteze cu sclipici ouă.

Materialele au fost oferite de DACOart.

Ce am observat la copiii mei

La acest eveniment am observat 3 lucruri la Măriuca și la Julie. Devin din ce în ce mai pasionate de Lego, și-au dezvoltat simțul orientării și nu s-au pierdut prin labirintul de la Cărturești și sunt norocoase. Măriuca a câștigat la tombolă un DVD de la Provideo cu filmul Coco. Am povestit aici despre cum ni s-a părut nouă filmul.

Cadouri pentru toți copiii

La final, toți copiii chițăiau de bucurie când au primit cadourile oferite de editura LiteraHasbro (prin intermediul Disney Romania) şi HappySchool.ro, un magazin de rechizite şi accesorii cu licenţă, cel mai mare distribuitor de produse Disney din România. Măriuca și Julie au fost entuziasmate de păpușa Rapunzel și de toate celelalte cadouri cu Sofia pe care le-au desfăcut cu o așa repeziciune că nici nu am apucat să le fac o poză cadourilor intacte. Dacă sunteți curioși, le puteți vedea pe blogul Laurei.

Pentru iubitorii serialului Sofia, acesta se difuzează în fiecare sâmbătă la 9.30 iar în acest weekend va fi un maraton de episoade consecutive de la 11.30 la 13.00, pe Disney Junior.

Mulțumim, Laura, pentru invitație. Felicitări pentru organizare. Ne-am simțit ca într-o familie veselă și dulce.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.