Relatia parinte-copil din perspectiva democratica. Workshop pentru bloggerii parinti

Dragi parinti bloggeri, am aflat de la Lucica Radu de un workshop dedicat noua, in totalitate. Tema este Relatia parinte-copil din perspectiva democratica si are loc in cadrul Parenting School – Happy Minds. Suna interesant. Workshop-ul  are loc pe data de 25 noiembrie, incepand cu ora 10, la centrul vocational Happy Minds (str Gladiolelor, nr 17, zona Unirii). Si sa nu uit, participarea este gratuita.

Cei de la Happy Minds sunt de parere ca schimbarile valorilor culturale determina o noua traditie in cresterea copiilor, bazata pe recunoasterea egalitatii sociale dintre parinte si copil si pe respectul reciproc. Incercarea de a impune vointa cuiva asupra copilului, violeaza respectul pentru el si il face si mai rebel in timp ce permisivitatea si indulgenta violeaza respectul pentru noi si produce copii tiranici si anarhie in casele noastre. (Rudolf Dreikurs)

Ce vom afla la curs?

  • Ce trebuie sa stie parintii ca pot sa faca si ce nu trebuie sa faca in relatia cu copiii, in mod special in momentele de conflict si dezordine.
  • Generalitati teoretice si informatie practica atat despre metode effective, cat si despre psihologia copilului. Parintii trebuie sa stie cum sa-si motiveze copiii sa coopereze, sa functioneze, sa respecte ordinea si sa-si asume partea lor de responsabilitate. Aceasta nevoie de a intelege motivatia copilului este una din conditiile de baza pentru o noua abordare a copilului.
  • Studiile de caz si dezbaterile pe acesta tema vor fi sustinute de psiholog clinician Yolanda Cretescu.

Recunosc ca nu auzisem pana ieri de Centrul Vocational Happy Minds. Pentru cine e la fel ca mine, aflati ca acesta este un spatiu flexibil, cu o dinamica proprie, in care copiii beneficiaza de programe complexe de Holiday School, de ateliere de creativitate, de Weekend School si Scoala de limbi straine, de After-School, de ateliere de dezvoltare vocationala, de tabere, petreceri si excursii pentru copii. Mai multe detalii despre noi gasiti atat pe site-ul www.happyminds.ro cat si pe pagina de Facebook.

 

Text: Ana Nicolescu

                                                                                                                               

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.