Relaxare la tratament facial

Ieri am avut parte de 2 ore de relaxare. 2 ore doar pentru mine si pentru tenul meu obosit de nopti nedormite, satul de praf, de gaze de esapament, insetat de hidratare si vitaminizare. Cat despre masajul facial, acesta m-a detensionat ca o vacanta intr-o tara exotica. Minunea a avut loc la Gett’s Hair Studio , iar esteticiana care m-a “tratat” a fost Anca Datu.

Pentru tenul meu normal cu tendinda spre uscat, usor deshidratat pe pometi, Anca mi-a propus un tratament de primavara. Ea recomanda tuturor femeilor ca dupa iarna, cand exista deficit de apa, de vitamine si minerale, sa aplice un tratament de hidratare. Anca a inceput cu o demachiere usoara pentru a-mi indeparta stratul de impuritati, urmata de un gomaj fin, foarte usor abraziv, prin care am spus adio celulelor moarte.

Dupa ce am stat la abur vreo 10 – 15 minute, am trecut la partea dureroasa a tratamentului, extractiile. Suprotabila ca intensitate, durerea a fost calmata imediat cu o fiola hidratanta. Anca mi-a explicat ca, din tot tratamentul, fiola este produsul cel mai activ si cel mai concentrat.

Partea care mi-a mers la suflet a fost masajul. Cu miscari blande, dar ferme, esteticiana m-a dus in alta lume, una linistita, colorata si senina. Insa revenind cu picioarele pe pamant, masajul este important pentru relaxarea pielii, activeaza circulatia, ceea ce favorizeaza un aport de oxigen si nutrienti, tenul devenind astfel mai luminos, mai hranit si mai hidratat.

A urmat apoi o masca racoroasa ca o ploaie de vara, masca cu alphahidroxiacizi, pe scurt, masca cu acizi din fructe, ceea ce gasim pe ambalajele produselor cosmetice sub denumirea de AHA. Acizii din fructe au rolul de a hidrata foarte bine tenul pentru ca intai au efect de exfoliere usoara la suprafata pielii si activeaza regenerarea celulelor noi. Senzatia de prospetime si de hidratare este data de aducerea la suprafata a celulelor proaspete.


Tratamentul s-a incheiat cu aplicarea unei creme de protectie, o crema hidratanta ce are la baza apa termala, apa de trandafiri, extract de dovleac  si ceramide. Toate dau fermitate pielii, hidrateaza si regenereaza. Pentru un ten normal, fara prea mari probleme, un astfel de tratament este recomandat o data pe luna. Eu as merge in fiecare zi.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.