Renumitul psihoterapeut Michael Thompson vine in Romania

Otilia Mantelers si www.totuldespremame.ro anunta lansarea Conferintelor Michael Thompson, pe 21 – 22 septembrie 2013, la RIN Grand Hotel din Bucuresti. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente din Romania sustinute de experti de renume mondial, care abordeaza aspecte esentiale de parenting.

Autorul bestseller-urilor “Raising Cain – Protecting the Emotional Lives of Boys” (“Educatia lui Cain – Cum sa protejam viata emotionala a baietilor“) si “Best Friends, Worst Enemies – Understanding the Social Lives of Children” (“Cei mai buni prieteni, cei mai aprigi dusmani – intelegerea vietii sociale a copiilor”) le va vorbi parintilor despre viata sociala a copiilor, prietenii, popularitate si fenomenul de agresivitate, abordand separat si viata emotionala a baietilor si rolul taticilor in acest context.

Este timpul sa schimbam optica prin care privim viata emotionala a copiilor. In cadrul conferintelor, parintii vor aprofunda feluri in care sa se (re)apropie de copiii lor, astfel incat sa ii ajute in relatia cu gradinita si scoala, in latura complicata a vietii care de multe ori ramane o necunoscuta pentru parinti: prieteniile, dinamica grupurilor care se formeaza la scoala, fenomenul de bullying (intimidare) si agresivitatea sociala“, a declarat Otilia Mantelers, trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA.

Participarea la intreg evenimentul ofera 15 puncte de formare continua pentru psihologi. Creditele de formare continua reprezinta o necesitate ceruta de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI).

Pentru psihologi, conferintele ofera informatii noi sustinute de studii si cercetari stiintifice din viata emotionala a copiilor si din neurostiinta. Cadrele didactice vor beneficia de munca valoroasa pe care Michael Thompson o are de multi ani cu scolile din SUA, experienta care le va oferi instrumente noi pentru a face fata conflictelor si situatiilor tensionate care apar intre copii, dar si intre parinti si cadre didactice din cadrul scolilor si gradinitelor“, a completat Otilia Mantelers.

Conferintele sustinute de renumitul psiholog american sunt structurate modular, astfel incat participantii sa aiba posibilitateasa se poata experimenta fie toate conferintele, fie sesiuni separate. Sambata, pe 21 septembrie, prima tema propusa esteCum sa crestem un copil responsabil“, urmata de “Copilul presat de scoala – Cum sa ne ajutam copii sa aiba succes la scoala si in viata”. Sambata dupa-amiaza, prezentarea lui Michael Thompson va fi despre “Natura baietilor – Cum protejam viata emotionala a baietilor, urmand ca duminica, pe 22 septembrie, Thompson sa participe la un mic dejun inedit cu taticii, inainte de a dezvolta teme precum “Cei mai buni prieteni, cei mai inversunati dusmani – intelegerea vietii sociale si emotionale a copiilor”, “Homesick and Happy – Cum contribuie timpul petrecut departe de parinti la dezvoltarea copilului.

1

Platforma Totuldespremame.ro sustine Conferintele Michael Thompson pentru a incuraja cat mai multi parinti sa faca pasi importanti in procesul de educatie emotionala. Deseori, relatia dintre parinti si copii nu se construieste in mod natural, ci presupune o munca continua la nivel emotional. Pentru ca le suntem datori copiilor nostri cu incercarea de a-i intelege si de a le fi alaturi, va recomandam sa nu lipsiti de la intalnirea cu Michael Thompson, un autor care a aprofundat teme deosebit de sensibile legate de copilarie“, a spus Despina Badescu, redactor-sef al site-ului totuldespremame.ro.

Inscrierile timpurii la Conferintele Michael Thompson se pot face accesand site-ul dedicat evenimentului – www.michaelthompson.ro.

Partenerii Conferintelor Michael Thompson sunt: Asociatia Multiculturala pentru Psihologie si Psihoterapie, Editura Herald, RIN Grand Hotel, Itsy Bitsy si Hotnews.

Despre Otilia Mantelers:

Psiholog in formare, consultant in parenting si specialist in joaca terapeutica cu copiii de la 0-10 ani, trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA, Otilia Mantelers este si instructor Hand in Hand Parenting in curs de certificare.

Colaborator la Totuldespremame.ro, creator al conceptului Joc si Emotii, dezvoltator al cursurilor Playful Parenting, Rivalitatea intre Frati si al Workshop-ului despre Agresivitatea Copiilor. Owner Blog JocsiEmotii, blog dedicat parintilor preocupati de relatia cu copiii lor.

Despretotuldespremame.ro:

Totuldespremame ofera o platforma online integrata, alcatuita din site, comunitate Facebook si prima retea sociala exclusiv dedicata mamicilor – mamaloo.ro, prin care femeile vor gasi raspunsuri la intrebari despre viata de familie, rolul de mama si sotie, cresterea copiiilor sau dezvoltare personala.

Platforma online se adreseaza femeilor active, cu viata sociala si cariera, dar care in acelasi timp considera maternitatea o implinire, nu o corvoada, intelegand importanta cunoasterii etapelor cresterii copilului.

Comunicat de presa

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.