Rolul nostru e să strălucim. Punct! Oricând. Fără legătură cu bărbatul

Într-o sâmbătă destul de înnorată pentru una de martie, am participat, pentru a treia oară la workshop-ul O zi de feminitate, susținut de Oana Stoianovici. Dacă prima oară am experimentat multe emoții și răni și am plâns aproape în continuu o zi întreagă, a doua oară am integrat concepte pe care nu le prinsesem la primul workshop, cum ar fi copilul interior. La cea de-a treia întâlnire cu Oana mi-am reconfirmat că sunt pe drumul pe care vreau să merg și sunt pregătită să îmi asum tot ce e de trăit, de experiementat, de simțit. Și simt că acest drum mi s-a deschis deja cu multă savoare, energie și libertate.

Am început să experimentez ce spune Oana și conceptele devin certitudine. Primul lucru pe care ți-l aduce energia vieții e că simți lucrurile visceral. E necesar să ai curaj să simți tot: iubirea, bucuria, abundența, frica, durerea, cinismul… Energia feminină mă învață libertatea de a experimenta tot ce este de trăit de la minus la plus pentru că ele sunt parte din viață. Astfel, energia vieții devine ghid pentru mine și pentru toate femeile care au curaj și încredere să pornească pe drumul autocunoașterii.

10320281_1263967956951331_2870571239626545779_n

Este adevărat că simt despărțirile mult mai greu, dar este o simțire conștientă și asumată, la care mă uit fix în ochi și vreau să o trăiesc ca să văd ce îmi aduce și ce mă poate învăța. Pentru că am început să mă cunosc, știu mai bine ce vreau și ce este util pentru mine, știu să am încredere în instinct și în intuiție și uneori par, sau chiar sunt, mult mai tranșantă ca în trecut. Uneori par dură pentru simplul fapt că pot să spun adevărul și aleg să îl spun. Pentru cine nu are stimă de sine, acest lucru poate fi greu de dus și poate da naștere la reacții copilărești, de fugă, de ascunziș, de blamare, de apărare, în loc de asumare și de mobilizare, de acceptare și de a reîncepe un nou drum cu un nou fundament mut mai ancorat în realitate. Am rezonat tare bine cu ce am citit într-o cafenea:

12721881_10153475618887043_2131759058_n

Vă recomand să mergeți la workshop-ul Oanei pentru a afla cum să venim către noi însene, pe drumul autocunoașterii, cu onoare, cu respect, adevăr și disponibilitatea de a exista în interiorul nostru, cum să creăm un ritual și cum să ne lăsăm ghidate de energia feminină.

Încrederea de sine este dată de experiența de viață, ea se dobândește. Există și încrederea care se naște în relație cu tine. Aceasta provine din felul în care tu înveți să dansezi cu viața. Am încredere în mine pentru că știu cine sunt.

Încrederea de sine se naște în relație cu energia pământului și în relație cu alte femei. E foarte important să vindecăm relațiile cu celelalte femei din viața noastră, în special pe cea cu mama, pentru că ea este reperul a tot ceea ce înseamnă iubire, protecție și grijă. Nu iertăm pentru că ceilalți merită și nici pentru că se vor purta mai frumos apoi. Iertăm în noi propria deconectare față de sursa de putere. Fiecare femeie este la nivelul ei de evoluție și poate cât poate. Este important să ne conectăm cu energia feminină care curge prin acele femei. Femeia își echilibrează energia și emoția în prezența altor femei.

12647209_10153375939867043_2030029050351965475_n

Oana spune (și tare îmi place) că rolul nostru e să strălucim. PUNCT. Oricând, fără legătură cu bărbatul. Noi, femeile, suntem creatoare de viață. Doar că nu ni se spune de mici acest lucru și tindem să îl uităm. Femeia naște lucruri. Ea nu se duce să le cucerească, așa cum face bărbatul. Devenim bărbate pentru că suntem în minte, nu în inimă.

Un alt rol de-al nostru ca femei este să punem ordine. Când e ordine, e liniște. Când e liniște îmi aud sufletul. Când îmi aud sufletul, îi aud și lui sufletul. Femeia este emoție. Ea crează starea.

12654581_10153384295977043_7357215429484890723_n

Începeți călătoria către voi, nici nu aveți idee de frumoase sunteți și câte comori stau nedescoperite. Văd asta zilnic în interacțiunea mea cu femeile cu care lucrez și am văzut și la workshop femei care nu știu că puterea vine din interior și că nu depindem de o relație pierdută. Ea nu este de fapt pierdută, ea este un drum către învățare, dacă știm de unde să ne uităm la el. De asemenea, văd femei care trăiesc foarte mult în minte și care nu au curaj să se arunce în suflet. Been there, done that. Aruncați-vă, cu încredere în suflet. Nu veți cădea. Veți pluti.

10398456_1263967906951336_4383176383134105053_n

Text: Ana Nicolescu

Foto workshop, aici

Foto din colaje: Pinterest.com

S-ar putea să-ți placă și

6 comentarii

  1. Fiecare femeie straluceste in felul ei . Cel mai important este cand incepe sa faca asta . Poate cand se indragosteste prima data ? Poate cand naste prima data ?

  2. Buna ziua, orice femeie este frumoasa in felul ei, indiferent de varsta avem ceva aparte sau putem “etala” ceva deosebit, de multe ori incercam sa fim ceva ce nu suntem, oare de ce? Consider ca trebuie sa alocam timp din ce in ce mai mult, indiferent de greutatile zilnice pentru a ne bucura sufletul, corpul si mai ales mintea cu “atentii” repetate, va pup cu drag.

  3. Buna dimineata, din fericire in ultimii 10-15 ani am avut ocazia sa cunoastem si sa aflam de femei de top, aici nu ma refer doar la cele cu functii de conducere in multinationale, ci chiar la acelea care au dezvoltat un business propriu-hand-made, mici afaceri, management si consultata si alte domenii de activitate.Multe dintre acestea au putut sa-si continue si viata personala, au inteles poate ca propria persoana inseamna mai multa cultura, respect de sine si dezvoltarea continua si temeinica, va pup cu drag!

  4. Buna ziua, suntem frumoase in orice situatie, este de datoria noastra sa fim cochete, sa ne ingrijim, sa stralucim efectiv. Pe tema dezvoltata de dumneavoastra pot exista pareri impartite insa eu personal am ajuns la concluzia ca indiferent de lipsa timpului si alte mici rautati, meritam sa fim apreciate. Va pup!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.