Să ne deschidem aripile pentru a zbura și pentru a-i proteja pe cei dragi

Înainte de fiecare Crăciun, pecetluim finalul anului cu un Portret de familie făcut de Cristian Șuțu, în maratonul său de ajutor de Moș Crăciun cu Foto Union. El ne face cadou de patru ani încoace o radiografie a familiei noastre restrânsă și reunită și ne pune față în față cu cine suntem noi. Uitându-mă la fotografiile de anul acesta îmi dau seama că a fost un an frumos, provocator, greu și împlinitor. Un an din care am învățat și am realizat multe atât profesional, cât și emoțional și spiritual.

În continuare cred că Iulia este un suflet care mă vindecă și mă învață să fiu. Datorită ei mă descopăr și învăț să mă las să fiu exact așa cum sunt. Este delicioasă și așa veselă mereu. O admir și îi savurez fiecare gest, fiecare respirație, fiecare joc, fiecare mișcare, fiecare cântec. Cel mai mult iubesc la ea că știe să ceară iubire exact atunci când are nevoie. Dacă vrea conectare, vine la mine în brațe, orice aș face, fie că scriu, fie că fac mâncare, fie că mă joc cu ea, fie că ne uităm împreună la desene animate. Parte din conectare este și alăptarea, care spre surprinderea mea continua chiar dacă are 2 ani și 4 luni. Este atât de plină de iubire, de tandrețe, de armonie, de lumină. Îți  mulțumesc suflet bun și vindecat că îmi luminezi drumul spre mine.

12390900_751557148283589_8479826528543712349_n

Măriuca a avut un an parcă mai ușor ca cel de anul trecut, văd cum se formează o legătură între ea și Julie și ador când se aliază și chicotesc șoricărește în cada plină cu apă albastră ca de Elsa: Hai să o stropim pe mami! Pe Măriuca o văd cum se alcătuiește ca femeie, cum a trecut de la stadiul de bebeluș, de fetiță mica și se transformă într-o zeiță plină de daruri de care încă nu știe nimic. Încerc să o iau cu mine în ritualurile mele de zi cu zi de conectare cu feminitatea mea, cu ghizii mei spirituali. Simt că îi pot vorbi despre suflet, o învăț cum să vorbească cu inima ei, să îi dea bună dimineața, să se lase ghidată de ea, să aibă încredere în instinctele ei și în intuiție. Ești atât de frumoasă zeiță mică . Totul e bine. În casă miroase a brad și a iubire. Așa ca în sufletul tău.

Și anul acesta căsnicia mea a fost o dulceață de cireșe amare, cu multe suișuri frumoase și pline de iubire, de armonie, de liniște și cu la fel de multe coborâșuri cu îndoieli, cu certuri, cu amenințări de divorț. Observ că nu mai există cale de mijloc, ci doar extreme, fie e foarte bine, fie este foarte rău. Cu siguranță pe lista din 2016 se va afla intenția de a aduce iubire, lumină, claritate în căsnicia mea.

10592732_751557054950265_4076691854534603911_n

Cât pentru mine, doar pentru mine, anul acesta a fost unul extrem de provocator și înălțător. Dar despre asta vă povestesc într-un articol separat. Să vă bucurați de vacanță, de copii, de părinți, de prieteni și să binecuvântați fiecare clipă, să o sorbiți ca și când ar fi ultima și să puneți iubire în tot ceea ce faceți. Iar ce simțiți că nu vă mai folosește, că nu vă mai reprezintă sau că vă aduce energie negativă lăsați pur și simplu în urmă. Unele lucruri, situații, relații aparțin trecutului. E mai bine ca ele să rămână acolo și noi să creștem, să ne deschidem aripile pentru a zbura și pentru a-i proteja pe cei dragi.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. Sunteti frumosi TOTI.Un TOT care asa ar trebui sa ramana,doar cu bucurii,suisuri si veselie.In rest,aminteste-ti sa ierti,sa daruiesti iubire neconditionat..sau sa zbori pe deasupra..Un an frumos ca sufletul tau!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.