Salvati Copiii Romania acorda sprijin comunitatilor defavorizate din Brasov

Salvati Copiii Romania continua cel de-al doilea an al proiectului pilot „Fiecare Copil Conteaza”, implementat anul trecut la nivel national, printr-o actiune caritabila organizata in Comuna Budila, judetul Brasov. Actiunea vizeaza imbunatatirea starii de sanatate si igiena a copiilor din zona, prin furnizarea de vitamine, alimente de baza,  scutece, produse de igiena si produse sanitare in valoare totala de 5.632 lei. Ca si anul trecut, proiectul „Fiecare Copil Conteaza” se desfasoara cu sprijinul GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.  „Suntem bucurosi sa putem sustine si anul acesta comunitatile defavorizate, prin extinderea proiectului pilot „Fiecare Copil Conteaza” implementat anul trecut la nivel national. Motivul pentru care am ales comuna Budila este acela ca, dintre cele 1.215 familii care locuiesc in zona, numai 202 primesc venitul minim garantat, iar aproximativ 100 nu au nicio sursa de venit. Acest lucru aduce dupa sine imposibilitatea familiilor de a achizitiona minimul necesar cresterii corespunzatoare a copiilor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Numarul beneficiarilor cu care s-a lucrat in programul „Fiecare Copil Conteaza” este de 50 de persoane: 4 gravide (din care 1 minora), 5 mame (din care 2 minore) si 41 de copii cu varste cuprinse intre 0-5 ani. Cei mai multi copii proveneau din familii fara venituri materiale, cu un stil de viata precar, atat in ceea ce priveste nutritia, cat si conditiile de trai. Majoritatea problemelor identificate de personalul medical implicat in proiect au fost de natura nutritionala, la care au contribuit lipsa de educatie privind igiena corporala si necunoasterea bolilor caracteristice varstei copiilor. Starile nutritionale precare favorizeaza aparitia bolilor de tract respirator, anemiilor carentiale, parazitozelor intestinale, dar si intarzierea dezvoltarii psihosomatice.

 “Speram ca eforturile noastre sa aduca o contributie pozitiva in comunitate, iar rezultatele sa raspunda asteptarilor noastre, respectiv scaderea numarului de decese in randul copiilor. In ultimul an, nu s-a inregistrat niciun deces al copiilor pana in 5 ani. ”, a adaugat Gabriela Alexandrescu. In judetul Brasov, proiectul a fost derulat si in localitatile Apata, Maierus si Augustin, cu un total de aproximativ 210 beneficiari. In total, 703 beneficiari din 11 localitati rurale din judetele Dambovita, Brasov si Vrancea au au primit suport in valoare de 20. 360 lei.

 Despre Organizatia Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit care, din 1990 militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania. Programele  sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati, copiii cu dizabilitati etc. In cei 21 ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Asociatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume ce promoveaza drepturile si protectia copilului. Organizatia cuprinde 29 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Comunicat de presa

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.