Sambata vreau sa renasc ca pasarea Colibri

Care a fost ultima data cand mi-am acordat o zi numai mie? Nu stiu. Tu stii? Eu nu mai tin minte cum aratau zilele mele cand consideram ca a ma iubi pe mine insami este un act de egoism. Si cum nu ma deranja egoismul, ma iubeam destul de mult. Apoi am devenit mama si pseudo-egoismul a fost eliberat  din inima mea. Insa, cand a venit pe lume Iulia, am invatat ca a te iubi pe tine nu e sinonim cu a fi egoista. Si acum incep, din nou, sa invat sa ma iubesc asa cum sunt, sa ma descopar, sa ma repozitionez in relatiile cu toti ceilalti, sa ma conectez la trecutul meu ca sa traiesc un prezent cat mai constient, sa ma conectez cu puterile mele, cu sursele mele de energie pozitiva ca sa pot fi o femeie de care sa ma indragostesc eu insami.

Acum ceva timp, vorbeam cu Oana Stoianovici, coach si lider transformational, despre perceptia femeilor despre ele insele. Acum, vreau sa aprofundez ce spune Oana si imi voi oferi sambata, 14 martie, o zi numai pentru mine, o zi de feminitate, o zi in care sa ma simt pasarea Colibri.

Dar inainte de asta, am vrut sa lamuresc cateva detalii cu Oana, referitor la cuplu, la feminitate si la darul cel mai de pret al femeii de care noi nu suntem constiente.

Ce se intampla in cuplu, de-a lungul anilor, cu femeile. De ce devenim mate, fade, de ce ne abandonam?

Oana Stoianovici: Cred ca aceasta stare de apatie nu se intampla numai cu femeile si este important sa ne asumam acest dans romantic de ambele parti. Numai asa putem sa ne pozitionam corect si sa avem acces la un alt rezultat. Pentru femei cred ca se instaleaza un soi de certitudine, confort emotional care te face sa nu mai ai grija de tine la acelasi nivel. Cand esti singura si ai de cucerit un barbat faci mult mai multe pentru tine, dar faci toate acele lucruri cu un obiectiv. Lectia este sa le faci pur si simplu, din iubire pentru tine. Aceasta falsa relaxare iti indica nivelul relatiei pe care il ai cu tine dincolo de un barbat, independent de un barbat. Si este ceva ce nu ne invata nimeni. Nu ni se spune la scoala ca relatia cu tine este poate cea mai importanta relatie din viata ta si daca ai grija sa o cultivi esti in permanenta radioasa, stralucita, in echilibru, fie ca esti intr-o relatie sau in afara ei. Atunci cand a venit momentul sa inchei o relatie pentru ca drumurile nu mai pot continua impreuna, este simplu pentru ca ai o relatie cu tine clara, constienta si vie. Acest fel de a fi aduce sanatate si viata intr-o relatie si ii permite sa reziste.

Cum ne putem conecta la propria feminitate? Cum ne redescoperim?

Oana Stoianovici: Ne conectam la feminitatea noastra cand ne relaxam in relatia cu noi insene fara sa mai avem asteptari din exterior. Atunci cand avem curajul sa ne predam linistii si sa ne auzim mesajele din interior. Cand avem curajul sa auzim ce ne spune inima chiar daca ce spune e scandalos si chiar daca drumul catre ce ne indeamna este o aruncare in gol fara plasa de siguranta. Daca suntem dispuse sa acceptam impulsul, sa ii raspundem, atunci ne vom imbarca in aventura vietii noastre si asta ne va conduce catre noi si catre stralucirea feminitatii noastre.

Ce avem in noi, femeile, de cand ne nastem, exersam cand suntem copile, ne defineste atunci cand suntem tinere si uitam odata cu inaintarea in varsta? Nu stiu, creatitivitate, ambitie, curaj, pasiune…

Oana Stoianovici: Pasiune si prezenta la cat de magice suntem. Noi, femeile, suntem niste fiinte magice, ” ireale” si “salbatice”, pline de acel irational care curge prin venele noastre cand suntem mici, tresare ca un tumult cand suntem tinere si se pierde mai incolo. Aceasta energie misterioasa o pierdem incet, incet pentru ca renuntam la a o onora si a o purta cu demnitate si gratie. Renuntam la ea datorita barbatiilor care ne refuza iubirea si societatii care ne spune sa ne conformam. Uitam cat de importante si valoroase suntem de fapt. Uitam ca noi suntem sursa vietii si insuflam viata si spirit si evolutie tuturor atunci cand onoram cine suntem.

Care este darul cel mai de pret al femeii de care aceasta nu este constienta?

Oana Stoianovici: Sa ii invete pe toti iubirea si pasiunea de a fi. Pana o femeie nu se trezeste la adevaratul ei potential ca femeie, nu reuseste sa pastreze si sa exprime acest dar plenar. Cand este copila, darul se trezeste, cand este tanara o ia in posesiune si daca ulterior nu si-l asuma si nu il intelege, il pierde. Intelegerea vine din relatia cu alte femei constiente si trezite si ele, acesta este secretul.

Ce poate face o femeie pentru barbatul care nu o mai iubeste si nu o mai respecta? Ce poate face pentru ea?

Oana Stoianovici: Sa se iubeasca si sa se respecte pe ea, sa renunte sa mai aiba asteptari ca celalalt sa o vada si sa o aprecieze. Daca ea cu adevarat isi va vedea de drumul ei si se va iubi, va deveni puternica si asta se va translata in doua ipostaze, sa il trezeasca pe barbatul de linga ea la adevarata ei valoare sau sa plece si sa atraga un barbat care o vede cu adevarat. Iar asta este un rezultat care vine de la sine cand ne intoarcem catre noi in cel mai profund sens.

Ce poti face tu pentru femei?

Oana Stoianovici: Eu facilitez reintoarcerea femeilor la acest secrete trainice si profunde si prin asta ofer accesul unei femei la feminitatea ei. Ofer acel context in care femeile sa invete cum sa cultive relatia cu ele ca femei, pentru a putea straluci permanent. Un alt lucru pe care il ofer este conectarea la cercul sacru al femininului, creat de femeile care au ales sa devina constiente si prezente si prin asta facilitez accesul la o putere reala care le face pe femei sa nu se mai simta singure si fragile.

banner fb

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. […] Mamica Urbana : Sambata vreau sa renasc ca pasarea Colibri […]

  2. Eu cred ca fiecare cuplu se maturizeaza odata cu trecerea anilor. Fiecare femeie trece prin anumite etape de dezvoltare interioara, depaseste niste praguri emotionale, are regrese etc.
    Am ajuns pe acest blog interesant de pe http://www.stiri100.ro si ma bucur ca v-am intalnit.
    Conteaza foarte mult sa gandesti pozitiv, sa ai o perspectiva realista a ceea ce ti se intampla si sa constientizezi ca unele lucruri odata trecute nu se mai pot intoarce.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.