#Șanseînpluș. Cum am făcut fapte bune cu o poză și multe jucării de pluș

De mai bine de un an, simt nevoia de reorganizare pe toate planurile, de ordine, echilibru, frumos vizual, de design estetic, casa organizată, pusă frumos în cutii de rafie, jucării puse în cutii de plastic verzi și roz, sortate pe plușuri, lego, instrumente muzicale, jucării de lemn și tot așa. Nu e ușor, e chiar o muncă de Sisif cu doi copii mici în casă, care odată ce descoperă câte o nouă cutie într-un loc ciudat, pornesc să o deschidă și să scotocească în ea cu bucurie și elan.

Multe dintre jucării, ajung în sertare, dulapuri sau cutii, de unde nu mai scot nasul luni întregi pentru că fetele uită de ele. Așa se face că de la o curățenie generală la alta, găsesc păpuși de care se bucură și mai mult. E ca și cum le-ar vedea pentru prima oară. Acum o săptămână, am făcut greșeala de a umbla în sertarul cu plușuri când erau și ele în preajmă. Ce extaz a fost pe ele când și-au văzut toate Minnie-urile, parcă aș fi deschis cutia Pandorei.

În bucuria lor și oarecum disperarea mea că trebuia să o iau de la capăt cu ordinea, mi-am amintit de provocarea pe care mi-a făcut-o IKEA, prin care jucăriile de pluș pe care le avem casă se transformă în bucurii pentru copiii de la Salvați Copiii. IKEA Romania urmează să doneze tot atâtea jucării către ei. Pentru noi, aceste jucării sunt în plus, însă ele pot aduce o șansă la educație copiilor din zonele defavorizate. Ele sunt, de fapt #șanseînpluș :).

Am scos din sertare, din cutii, din pat, de pe lângă pat, din camera fetelor, din sufragerie și bucătărie și am strâns 23 de jucării de pluș. Regula a fost ca în poză să fie incluse doar jucăriile de plus. Jucăriile donate de IKEA România vor merge spre Salvați Copiii. Apoi vom primi o poză cu acestea. Ambele poze vor fi incluse într-un album pe pagina de Facebook IKEA.

12386748_10153275450517043_1244116889_n

Poza aceasta o vom posta pe Facebook cu mesajul campaniei Soft Toys: Pentru fiecare jucărie de pluș cumpărată până pe 26 decembrie 2015, din magazinul IKEA Romania, IKEA Foundation va dona câte un euro pentru a sprijini proiectele educaționale ale UNICEF Romania și Salvati Copiii Romania.

Puteți să ajutați și voi cumpărând până pe 26 decembrie o jucărie de plus din magazinele IKEA: Repejor, să facem fapte bune!

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.