Știri
Leave a comment

Scoala pentru o Romanie Verde

Pana in clasa a IV-a stangeam, in mod organizat si obligatoriu, maculatura, sticle, castane si frunze de dud. Le aduceam la scoala sau, dupa caz, la alimentara din colt. Am devenit nostalgica si m-am bucurat cand am auzit  ca cei de la Zibo.ro ii invita pe profesori, pe parinti si pe copii sa participe la cea mai ambitioasa actiune ecologica: colectare de hartie, pet-uri si plantarea a 1 000 000 de copaci.

In cadrul actiunii ecologice “Scoala pentru o Romanie Verde” copiii colecteaza hartie pentru a planta 1.000.000 de copaci in aprilie 2013. Proiectul va incepe in 1 octombrie 2012, in judetele sunt minim 10 scoli (licee, gradinite) inscrise in proiect.

In ce consta actiunea?

  • Scolile, liceele si gradinitele participante la proiect vor colecta hartie si PET-uri de Aqua Carpatica in locatiile si conditiile stabilite de Zibo.ro. In acest sens vor fi incheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolara. Cantitatea de hartie si PET-uri colectate vor fi preluate lunar de parteneri ai Zibo.ro

In cadrul proiectului “Scoala pentru o Romanie Verde” vor fi organizate actiunile:

  • Colectare de hartie
  • Colectare de PET-uri de Aqua Carpatica
  • Ziua Impaduririi – aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” – plantarea a 1.000.000 de copaci!!
  • Ecologizarea raului din orasul meu – iunie 2013.

Ce premii vor fi acordate?

  • Primele 3 (trei) scoli care vor colecta cantitatea cea mai mare de hartie per elev, pe intregul an scolar 2012-2013, vor primi buget de modernizare si dotare a scolii.
  • In fiecare luna, unitatea scolara care va avea contributia cantitativa cea mai insemnata (cantitatea cea mai mare de maculatura per elev) va fi recompensata prin organizarea unei Green Party Day, de catre sponsori ai actiunii.
  • Vor fi oferite diplome si numeroase premii, constand in: materiale si rechizite scolare, echipamente IT, cadouri, etc.

Pentru inscrieri, intrati la sectiunea Discutii, precizand: numele scolii, localitatea, judetul, numarul exact de copii din scoala respectiva, precum si numele profesorului coordonator.

Comunicat de presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree