Ce facem cu copiii vara? Școli de vară și tabere urbane în București

Ca în fiecare an, când se aproie vara, mă gândesc ce fac cu copiii TOATĂ vara, în afară de mersul la mare și la munte. Am sondat ce variante de activități pentru copiii înte 5 și 14 ani există în București și iată ce mi-a atras atenția. La final, vă zic ce am ales noi.

Centrul de limbi străine INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCIL organizează în perioada vacanței de vară programe de învățare intensivă a limbilor străine pentru copiii între 6 li 14 ani:

Tabără urbană în limba engleză și germană

 • de luni până vineri, timp de o săptamană, în intervalul 9:00-18:00;
 • activitățile sunt susținute de profesori de specialitate în colaborare cu vorbitori nativi.
 • fiecare săptamână are o temă de studiu, pe care copiii o vor aprofunda;

Adresa: str. Carol Knappe 47, sector 1, București

IT’S EDVENTURE TIME!

Edventure a pregătit 9 săptămâni tematice în care copiii vor merge în excursii, vor lua parte la ateliere creative și vor învăța limba engleză într-un mod interactiv. Școala de Vară se adresează copiilor din clasele 1-8 și se desfășoară în perioada 2 iulie – 31 august 2018 la sediul Road Language Centre (Strada Dr. Staicovici 4, Cotroceni, Bucuresti).

Programul școlii de vară este de luni până vineri, de la ora 9:00 la 17:30. Descrierea programului pe săptămâni, aici.

Logiscool camps oferă tabere urbane pe săptămâni tematice

Logiscool este o școală de programare internațională pentru copii, care îi pregătește pentru cele mai bine plătite joburi ale viitorului. Oamenii de acolo au pregătit un program fun, adaptat pentru vacanță, unde copiii vor aprofunda diferite cunoștințe: Minecraft, programare, robotică și video. Ei se bazează foarte mult pe interactivitate. Modulele Logiscool oferă o gamă largă de teme din domeniile digital & IT. Vara aceasta, copii pot participa la module de una sau două săptămâni pentru jumătate de zi sau o zi întreagă – de luni până vineri.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, programul complet și prețurile modulelor, descoperă oferta lor completă!

  Hello Summer de la Hello Class

Hello Class (în incinta Ghecea Business Center, sector 6, capătul tramvaiului 41) oferă programe de vară pentru grupele de vârstă 4 -6 ani, 6 -7 ani, 8 – 10 ani și 11 – 15 ani.  Oferta cuprinde club de matematică, lectură & cultură generală pentru clasele I-II & III-IV și ateliere (workshop-uri) în limba engleză.

Cursuri de limba engleză pentru copiii de toate vârstele

Shakespeare School a pregătit cursuri de limba engleză pentru copiii de la 4 ani la adolescenți. Oferta aici.

Sedii Shakespeare School: Ferdinand, Moșilor, Victoriei, Brâncoveanu

Călătorie în domeniile cunoașterii. Ce meserie îmi aleg

Școala de vară organizată de Kids Club este un program educațional complex, timp de nouă săptămâni. Copiii călătoresc prin diferite domenii ale cunoașterii și se familiarizază cu meserii diferite, pătrund în tainele lor, conștientizează impactul pe care acestea îl au, interacționează cu specialiști, dar și explorează direct și exersează situațiile reale de viață. În program sunt vizite și plimbări la Muzeului Satului, Muzeul Țăranului Român, Magazin Ikea, Magazin Mobexpert, Atelier Depot 96, Cabinet stomatologic Dentestet, Colegiul ,,Gheorghe Lazăr”, Liceul Pedagogic ,,Elena Cuza”, Radio Kiss FM, Televiziunea Română, Banca Națională, Service Autobest, Restaurant ,,Cocoșu’ Roșu”, Ferma Pedagogică, Reprezentație ,,Basme cu cai”, Parcul Herăstrău, Grădina Botanică, Cinema.

Opționale: streetdance, înot, robotică, balet, fotbal, club  matematică, club comunicare

Sedii Kids Club: Militari, Băneasa, Dristor, Club Tei

Summer in the City la British Council

British Conuncil îi invită pe copii la o serie de activități precum cursuri, jocuri de comunicare, proiecte și ateliere artistice în București. Pentru cei mici, programul este conceput pentru a stimula curiozitatea acestora despre lume. Copiii mai mari vor fi îndrumați să-și dezvolte aptitudini precum colaborarea, creativitatea și rezolvarea problemelor. În timp ce-și va face prieteni și se va distra, copilul își va îmbunătăți abilitatea de a comunica în limba engleză.

Summer in the City are loc în București, în perioada 25 iunie – 7 septembrie, la sediul de pe Calea Dorobanți nr. 14 și strada Mendeleev nr. 2.

Programul este dedicat copiilor cu vârste între 6 ani și clasa a VIII-a.

Jocuri de echipă și plimbări imaginare

Smart Education propune pentru vacanță (18 iunie – 7 septembrie 2018), pentru grupa de vârstă 6 – 14 ani, jocuri de echipă, sport și activități recreative în aer liber, călătorii în București și plimbări imaginare în jurul lumii, ateliere creative și practice despre alimentație, ecologie, bune maniere, teatru și film românesc și multă distracție.

Vom face dezbateri tematice și vom avea în fiecare săptămână un eveniment special, fie o vizită legată de tema săptămânii, fie un invitat care să aducă informații valoroase.

Str Caraiman Nr 90, Sector 1, București zona 1 Mai / Domenii

Ateliere de lectură și creație

Georgi Afterschool îi așteaptă pe copii la ateliere de lectură și creație, vizite, concursuri, teme de vacanță, ieșiri în parc, la muzeu, la teatru și film, jocuri educative, piscină în curte.

Aleea Pasarea de Aur, nr. 12, Sector 6, Bucuresti (Zona ANL Brâncuși, sector 6)

Proiecte de programare, robotică și tehnologie

La școala de vară, Small Academy a pregătit pentru copiii între 5 și 14 ani proiecte de programare, robotică și tehnologie, în perioada 18 iunie – 31 august.

Bonus: ore de sport și înot

În fiecare săptămână, copiii participă la noi activități de robotică, programare și tehnologie. Grupele mici (5-8 ani) folosesc gadget-uri și tehnologii noi pentru a descoperi lumea și cum sunt create obiectele din viața noastră. În fiecare săptămână avem o temă pe care o explorăm din diferite perspective (corpul uman, spațiu etc). Grupele mari (9-14 ani) creează prototipuri funcționale, folosind diverse tehnologii și gadget-uri, adresând totodată nevoi și probleme din viața reală (robot care face curat, un automobil barcă etc).

În medie, cei mici vor avea în jur de 3-4 ore în fiecare zi pentru atelierele de tehnologie.

Locație: strada Doctor Iacob Felix, numărul 70, etaj 5

Dans irlandez pentru copii și adulți

Dacă vă doriți dansuri irlandeze, poate e bine să știți că Steysha, school of Irish Dance, unica școală de dans irlandez din țară, este deschisă pe parcursul întregii veri și primește oricând cursanți noi de la 4 ani în sus (inclusiv adulți). Locație: Str. Cameliei nr. 39, sector 1, Bucureşti

Educație montană, mecatronică  și obținerea uleiurilor naturale

Din peisajul ofertelor pentru vară, iese în evidență, pentru mine, propunerea celor No Gravity ClubȘcoala de Vară Premium este organizată cu sprijinul Centrului Sportiv Educativ Berceni. În numai 5 zile copiii vor descoperi auto-apărarea și tehnicile elementare de cățărat, se vor iniția și perfecționa în înot și vor avea o introducere detaliată în paleontologie.

Printre atelierele punctuale derulate în cadrul aceleiași școli de vară se vor număra subiecte ca educație montană, mecatronică prin intermediul pieselor de Lego Technic și obținerea uleiurilor naturale din plante prin tehnica presării la rece.

Vârsta agreată a participanților este 7-14 ani.

Ce am ales noi pentru vara fetelor

După ce am studiat ofertele din sectorul 6, noi am ales pentru vacanță, școala de vară de la Smartland, unde activitățile de îndemânare se împletesc cu cele de cultură generală, cu cele sportive, cu vizite la muzee, dar și cu cele de dezvoltare personală. Concret, activitățile propuse sunt:

 • Consolidare, aprofundare cunoștințe;
 • Clubul de lectură;
 • Înot la piscină;
 • Vizionări de filme la cinema;
 • Joacă, plimbări în parcuri;
 • Vizite la obiective turistice sau cultural-educative din București;
 • Activități de dezvoltare personală, tip Mind Lab;
 • Socratic Seminars;
 • Activități sportive;
 • Curs de cultură generală;
 • “Junior MasterChef”, “ Junior talent”, “ Fun painting”
 • Funny crafts
 • Play& learn (română și matematică distractive)

Locație: Valea Cricovului 44 A, Sector 6

 

 

 

Cu siguranță mai sunt și alte școli de vară. Dacă le știți și le puteți recomanda, lista este updatabilă :).

Text: Ana Nicolescu

Foto deschidere: Pixabay.com

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.