Ședință foto de Crăciun cu rochii din catifea și perle

În fiecare an, luna decembrie pare menită să aducă cele mai multe conștientizări din an. În această lună magia chiar se întâmplă. Am început cu fetele un soi de jurnal în care notăm ce ni s-a întâmplat în aceest an și ce emoții au stârnit întâmplările scrise, în sufletele noastre. Pe măsură ce enumeram faptele și emoțiile, mi-am simțit inima plină când am ajuns împreună la concluzia că succesul depinde de ceea ce ești și nu de ceea ce faci. Așa cum zice Deepack Chopra succesul și eșecul sunt experiențe extrem de personale, fiind strâns legate de cine crezi că eși tu cu adevărat în adâncul sufletului tău.

Poate cel mai mult în acest an, mi-am dorit să le transmit fetelor că orice este posibil și că natura dă răspuns la orice dorință. Mi-am dat seama că fiecare copil are nevoie de tot atât de multă dragoste matură cât îi putem noi oferi. M-am străduit pe cât am putut să le obișnuiesc să descopere lucruri bune sau ceva plăcut în fiecare copil și mai ales ele între ele ca surori. Și am făcut asta evidențiind eu lucruri pozitive la oamenii din jurul meu sau încercând să evidențiez și ceva bun când cineva spunea ceva negativ despre o persoană. Tare mult îmi doresc ca ele să fie conștiente că fiecare avem în noi și lumină, dar și umbră.

Arta de a primi un dar

O mare provocare este să le arăt să primească cu recunoștință. Ajung să cred că a primi este muuult mai greu decât a oferi. Este chiar o artă să știi să primești. Uneori primim fără să știm să mulțumim, sau cu o stânjeneală ciudată, ori uităm să fim amabili din mândrie. Ni se întâmplă tuturor. Mai ales copiilor pe care i-am învățat că pot avea orice, oricând. Dar pe lângă lucrul material pe care îl primim, cel mai adesea, în același timp, ne este dăruită iubirea. Fix acest sentiment îmi doresc să îl simtă, să îl conștientizeze și Măriuca și Julie.

Snowy dresses, două rochii festive

Ieri, am primit în dar două rochițe de la UCA KIDS și o ședință foto de la Cristina Tomani. Astfel, sezonul sărbătorilor de iarnă este oficial deschis. Fetele au fost euforice când și-au văzut rochiile cu perle și cordon auriu. Snowy dresses sunt realizate din catifea în partea de sus și 4 straturi de tul fin în cea de jos, cel superior fiind accesorizat cu perle. Căptușeala este realizată din bumbac alb care nu lasă pielea copilului să intre în contact cu materialele sintetice. Mulțumim, din suflet, pentru cadou. Le vom purta, cu siguranță, și în ziua de Crăciun.


Ședință foto cu reni și zăpadă

Cât despre experiența de la studioul foto, pot să zic că euforie este cuvântul care descrie cel mai bine starea fetelor. Au trăit clipa, au fost curioase (uneori poate prea curioase), au scos toți renii, toate bentițele, căciulile, felinarele din studioul Cristinei. Iar când au mers în cel de-al doilea studio, cel cu zăpada artificială, s-au tăvălit pe jos, s-au făcut că patinează, s-au dat cu sania, s-au urcat pe scaunul scară, au împrăștiat zăpada prin tot studioul. Sus, jos, stânga, dreapta, zbura zăpada de parcă era cod portocaliu. Am remarcat cum copiii încă păstrează darul de a-și imagina că zăpada artificială este zăpadă adevărată și se comportă în consecință.

Dinamica în familie, între autoritate și spiritualitate

Mulțumim, Cristina, pentru răbdare și pentru aceste fotografii angelice. Ne spun multe despre noi ca familie, ca dinamică, despre sufletele noastre și despre faptul că noi, părinții, tindem să fim întruchiparea autorității situându-ne mai înțelepți, mai experimentați, mai puternici, undeva deasupra lor. Însă noi nu suntem și nici nu ar trebui să ne dorim să reprezentăm o autoritate. Revin la ce spunea Deepack Chopra: cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru propria persoană din punct de vedere spiritual este să vă jucați rolul de părinte cu o iubire profundă, convingere și senimentul menirii.

Astfel, în calitatea mea de mamă, ceea ce le învăț eu pe Măriuca și pe Julie nu se deosebește cu nimic de ceea ce trebuie eu însămi să continui să învăț.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.