Ședință foto de iarnă, o oglindă a întregului an 2020

Ședința foto de iarnă 2020

 Nu pot să zic că a fost nici cel mai ușor, dar nici cel mai greu an, însă pot să zic cu mâna pe inimă că a continuat seria celor 9 ani de transformări. Am aflat că atunci când nu mai am putere, dacă am voință și un mindset puternic, mai e loc de răbdare, reziliență, analiză și de schimbarea macazului măcar în viața profesională.

Anul ăsta a fost cu suișuri și coborâșuri, cu momente de alertă, cu proiecte în priză, dar și cu momente de liniște, de prea liniște, de hello, unde sunteți toți, aoleu, ce se întâmplă cu firma, oh, Doamne online-ul o ia razna și noi antreprenorii odată cu el.

Lockdown și epuizare

Din fericire, slavă Domnului, am trecut cu bine perioada de lockdown. Fizic. Emoțional eram epuizați și tensionați, noroc că am ajuns în Grecia chiar înainte să înceapă și acolo nebunia în tursim și am stat 3 săptămâni. Vacanța asta a fost ca o binecuvântare de care aveam cu toții nevoie. Am mers apoi la munte, ca în fiecare an, doar că am început să resimțim tensiunile business-urilor, să ne întrebăm ce facem cu școala fetelor și cum ne organizăm pentru finalul de an.

Ce a trimis Universul ca să înțeleg ce am de făcut

Toamna a șters rapid zenul verii și am intrat în priză cu o nouă școală pentru fete și decizia să mă reorientez în business și să trec de la blogger la brand personal și creator de cursuri. Ca să înțeleg că am nevoie să schimb ceva neapărat, Universul mi-a trimis tot felul de situații aparent grele, dar m-am obișnuit să-mi pun trei întrebări când se întâmplă asta: 1. Ce trebuie să văd la situația asta? 2. Ce am de învățat? 3. Ce soluție pot să găsesc? Cireașa de pe tort anul ăsta a fost cartea Măriucăi. Sunt recunoscătoare până la cer și înapoi, am povestit aici cum a fost tot traseul.

Sedina foto de iarna 2020_Măriuca și Lucia în căutarea Luminii Fermecate
Sedina foto de iarna 2020_Măriuca și Lucia în căutarea Luminii Fermecate

Ședința foto de iarnă la Cristina Nichituș Roncea

Așa a fost 2020 și după toate astea am ajuns la ședința foto de final de an, de data asta doar noi patru, nu cu familia extinsă, ca să fim precauți, dar am avut un nod în gât și am clipit des cu gândul la sora mea, la familia ei frumoasă, la verișoarele fetelor și la părinții mei.

Ședința foto de iarnă 2020_noi patru
Ședința foto de iarnă 2020_noi patru

Cristina Nichituș Roncea a creat, ca și anul trecut, un decor feeric, așa cum ne-am fi dorit să fie și anul ăsta, cu lumină și zen, doar că 2020 a adus un alt fel de lumină pentru cine a avut curaj să se uite cu sinceritate la ce e de făcut și nu s-a pierdut în lamentări.

Ședința foto de iarnă cu rivalități între surori

Fetele s-au dus țintă la cort, e preferatul lor, și înțeleg că al tuturor copiilor care vin la studioul Cristinei. Bineînțeles că au fost luptele de putere „eu prima”, „ba eu prima”, „cu Măriuca ai stat mai mult”, „cu Julie ai făcut timp special”, „ești toată ziua ocupată cu cartea ei stupidă”, „te-ai băgat în fața mea pe scaunul înalt”. Am de echilibrat balanța cu Julie pentru că într-adevăr m-am axat pe lansarea cărții Măriucăi și acum Julie s-a apucat și ea de o poveste.

"<yoastmark

Am simțit că tot anul a fost ca o pendulare între Măriuca și Julie și au avut nevoie de susținere, mai ales cu școala online. Julie nu poate să asocieze casa cu școala. Zice că acasă ne jucăm și stăm în familie, la școală învață, scrie, intră în altă energie, așa că îi e greu să le suprapună și abia așteaptă să meargă din nou la școală-școală, cum zice ea. O înțeleg că îi este greu, mai ales că este clasa I-a și acum învață să scrie. Noroc că are o doamnă învățătoare minunată care o ajută, este deschisă, implicată și pe lângă materiile clasice aduce și activități de educație finainciară, yoga, exerciții de respirație, arhitectură, plus platforme interactive pe laptop ca suport pentru teme.

"<yoastmark

Ce admir la Julie e că atunci când îi este greu, nu renunță. Nu din îndârjire, ci din convingere că unele lucruri trebuiesc făcute chiar dacă ne este greu. Integrează greul în viața ei și află despre ea că poate să facă față și apoi, cu exercițiu, să performeze. Ar fi multe lucruri pe care le admir la ea, însă vă mai zis doar unul: rămâne delicată și bună pe dinafară și în sufletul ei, puternică. Love her.

"<yoastmark

Ședința foto de iarnă cu colinde și bulgări

Ne-am mutat în cel de-al doilea decor, cel cu Silent Night și ne-am jucat de-a bulgării, ne-am împins cu săniuța, deși ne rămăsese mică, dar uneori fetele vor să mai fie mici ca să stea doar în brațe la mine, așa mi-au spus. Îmi place cum pune Cristina luminile în studio și cum le combină pe cele cu leduri, cu lumină caldă, ba după o perdea, ba pe lângă brad, ba pe jos, ba prin sanie, cum strălucesc stelele argintii și ea caută cu aparatul ei fix bătaia luminii în poleiala stelelor, toate parcă vegheate de umbrela mare de lumină fotografică. E cald și zen la Cristina, v-am mai zis?

 

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

Blocaje și frustrări la al treilea decor de iarnă

La decorul cu ceasul sincer n-am vrut să fac poze și m-am întrebat de ce. Am stat în blocaj până mi-am dat seama că ceasul îmi arată că a mai trecut un an, mi s-au mai adâncit ridurile și am spus “mai târziu” la unele lucruri care chiar mi-ar fi adus bucurie: să merg într-o tabără de scris cu Liv și cu colegele mele de la cursul de carte, să mai fac baie în gheață și respirație ghidată de Ștefan Chihaia, să zugrăvesc în casă și să reorganizez totul, să alerg dimineața în parc, să îmi fac abonament la piscină, să merg la masaj. Așa s-au bulucit toate astea în mine când am făcut poza la ceas și m-au durut ochii.

Ședința foto de iarnă 2020_Ana
Ședința foto de iarnă 2020_Ana

Când am primit pozele, am văzut epuizarea, dar și speranța

Decorul cu catifeaua grena a fost o surpriză pentru că nu mă așteptam să aibă așa efect în poză, dar încă o dată viziunea Cristinei nu a dat greș.

Ședința foto de iarnă 2020
Ședința foto de iarnă 2020

În poze, se vede că suntem obosiți, dar în studioul Cristinei, am simțit că până la urmă totul va fi bine și mă bucur că nu am renunțat la ședința foto. Dacă vreți să pecetluiți acest an, mergeți la studio, Cristina poartă mereu mască și lasă spațiu și timp între familii. Când am primit pozele, am văzut epuizarea, dar și puterea, speranța și am zâmbit recunoscători că suntem sănătoși. Uneori e nevoie să vezi asta în poze ca să înțelegi ce ai. Prețul pentru o ședință foto de o oră este 400 de lei, iar pentru detalii şi programări, puteți să sunaţi la 0742111171 sau scrieţi la photographystudio.ro@gmail.com.

 Să aveți un final de an magic și plin de conștientizări și să începeți 2021 cu curaj și viziune!

Text: Ana Nicolescu

Foto: Cristina Nichituș Roncea

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.